שבועה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 17/02/19 00:10 יב באדר א'

שאלה

היי כבוד הרב,היום היה לי טיול בבית ספר הטיול הכנה לטיול השנתי,היה לי נורא קשה ללכת,ואז אמרתי "אני נשבע בראש שלי שאני לא אצא לטיול השנתי".כי אם טיול ההכנה היה לי מאוד קשה,מה יהיה לי בטיול השנתי שהוא 3 ימים ויותר הליכה.גם אמרתי את זה שיש עליי כיפה וציצית קטן.

ואמא שלי מכריחה אותי לצאת ואני לא יודע מה לעשות.

אני מפחד להפר את השבועה שלי.

מה עושים?

תשובה

שלום וברכה,

דבר ראשון אתה צריך לדעת, שלא טוב מה שעשית שנשבעת, ובמיוחד שהוספת לשבועה שלך, גם סוג של קללה על עצמך. ועל כן עליך ללמוד להבא, לא להישבע או לנדור, שום נדר.

אם אתה רוצה לצאת לטיול, עליך לעשות "התרת נדרים" על מה שנשבעת.

אני מציע לך לפנות לרב בית הספר, או רב בית הכנסת, או כל רב אחר שאתה מכיר, שיעשה לך התרת נדרים כיאות, ואז תוכל לצאת לטיול.

ברכה והצלחה