רגשות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/12/19 11:09 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב

ברצוני לשאול איזה הייסורים הם בשליטתו של האדם? והאם ייסורים אלו מכפרים ?

כמו לדוגמא ביאסתי את חבר שלי לגבי משהו מסוים והבנתי שטעיתי ואני ממש מתבאס שביאסתי אותו , אז בעצם הכל באשמתי אני גרמתי לזה וההיסורים זו העצבות .

כשלאדם קורה דבר רע כביכול ולאחרי זה האדם מתעצב ומתעצבן ,האם כשהאדם מאריך את העצב יותר מתכפר לו או שיש עניין כמה שיותר מהר להתרומם והארכת העצב לא באמת מכפרת ?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

כל דבר שלילי שקורה לאדם, הוא בגדר ייסורים שמכפרים.

בכל אופן לגבי מה שכתבת,

א. העצבות שאתה מרגיש לאחר שפגעת בחברך, יש בזה גם צד חיובי ,משום שכאשר אדם מצטער מתחרט על מעשיו, זה חלק מדרכי התשובה.

ב. אדם לא צריך לחפש שיבואו עליו ייסורים, הם בכל אופן מגיעים.

ג. אם העצבות / הייסורים מביאים אותך לייאוש ודיכאון, תנסה לדחוק אותם, משום שהם מובילים אותך למעשים לא טובים.

ברכה והצלחה

ברכה והצלחחה