קצת דחוף..

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/02/19 01:10 יג באדר א'

שאלה

שלום!

אני בת 20, נמצאת בטיפול פסיכולוגי עקב חרדה חברתית כבר כמה שנים. להערכת הפסיכולוגית שלי, החרדה שלי עלתה בתקופה האחרונה.מה שיוכל לעזור לי זה למלא את השבוע, והיא המליצה לי להשתתף בשיעורי ספורט, תחום שאני אוהבת. שאלתי היא האם אוכל להשתתף בחוגי יוגה וכדומה שהרוב המוחלט בו הוא של נשים. (למשל בתנאי שאתעמל בצד, עם חצאית כמובן, אך ברור שהחצאית תתרומם לפעמים.) כך זה בחדר הכושר הקרוב אליי.

יש גם חדר כושר נפרד אך הוא נמצא במרחק קצת גדול (לא מאוד) וגם יקר יותר. אני מניחה שזה יגרום לי ללכת לשם פחות.

מה עליי לעשות?

תודה רבה !;)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן כללי צריך להתייחס להנחיות רפואיות של מטפלים כאל תרופה, ולכן כמו שבתרופות אדם צריך להשתדל לעשות את הטוב ביותר - כן גם בעניין ההתעמלות המדוברת. ולכן אם המצב הכלכלי מאפשר יש להשתדל ללכת לחדר כושר נפרד, אולם אם בגלל זה לא תלקח התרופה ותמעט הפעילות הספורטיבית, ואפשר לעשות זאת בלבוש צנוע, אפשר גם בחדר כושר מעורב, כשם שהתירו לחולה גב ללכת לברכה, ובלבד שיבריא.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ