פוחד מאוד מיום כיפור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/05/19 21:53 ו באייר התשעט

שאלה

שלום הרב

אנו בספירת העומר , ויש לי פחד פתאומי מיום כיפור. ומהצום הראשון שלי של יממה שלמה ויש לי פחד ומעצם גודל היום הקדוש והנורא הזה ונשבר האם מהיום הזה שיורד פחד לעולם ?

ואפשר הסברים על היום הנורא

בתודה נהוראי

תשובה

שלום.

לגבי הפחד מאורך הצום, אל תדאג. אם התורה אמרה שאתה צריך לצום, אז אתה יכול.

מאוד חשוב להתחיל לשתות יומיים לפני יום כיפור ולמלא את הגוף הנוזלים. זה מאוד עוזר.

ביחס ליום, אכן זה יום שיש בו יראה, אבל מצד שני, יש בו גם צד של שמחה, שהקב"ה נתן לנו יום כזה שמכפר על כל עוונותינו. זו אחת הסיבות לסעודות של ערב יום כיפור.

להרחבה, אני ממליץ לשמוע שיעורים ליום כיפור, למשל באתר של מכון מאיר או של בני דוד או של הידברות וכיוצא בזה.

בהצלחה