עיקבתא דמשיחא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/20 05:48 א בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב,

לפני שאלתי אני רוצה לציין שאני מאמין בביאת המשיח בלב שלם, יש לי כמה שאלות ועליהן עוד שאלה. אני מאמין ומצפה למחכה למשיח כעל יום, אם למשל עבר חצי יום אני צריך בכל רגע ורגע לצפות למשיח שיגיע עכשיו? או בכללות באותו היום?

ועוד דבר: אני מאמין ומצפה למשיח אבל יש נבואות על ביאת המשיח שנראה( אני לא יכול לדעת אבל בכל זאת) שלא התקיימו ועל פי הנבואות המשיח יבוא אחריהן אז קודם כל: האם המשיח יכול לבוא לפני קיום הנבואה? שכן, אם נראה, שהנבואה לא התקיימה למה צריך לצפות למשיח בכל יום ויום הרי אם הנבואה לא התקיימה למה אנחנו צריכים לצפות? האם בזכות הציפייה שלנו המשיח יבוא לפני קיום הנבואה? אני עדיין מאמין בלב שלם ומצפה למשיח, רק אשמח שתסביר לי ותבאר את שאלתי. מקווה שהסברתי כיאות תודה.

עידו.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הדבקות באמונה בביאת המשיח.

הרמב״ם, שניסח את עיקרי האמונה, ובכללם את האמונה במשיח, לא קבע שחובה להאמין שהוא יכול לבוא בכל רגע. הציפייה למשיח היא תנועה היסטורית, אולם אין לנו מושג כיצד יבוא, ואין אנו חייבים להאמין בדרך זו. אשמח אם תקרא מעט https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%d7%91%d7%99%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a9%d7%99%d7%97-%d7%a9%d7%90%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a8%d7%91-%d7%a9%d7%a8%d7%9c%d7%95/.

הנבואות על ביאת המשיח תלויות בפרשנות. כיוון שכך – אנחנו לא יכולים לקבוע האם הפרשנות שלנו נכונה, והסדר כפי שאנחנו מבינים הוא כזה (לדוגמה: שקודם חייבת להיות סנהדרין, שכן נאמר ״ציון במשפט תיפדה ושביה בצדקה״ כפי שכתב הרמב״ם), או בסדר אחר.

על כן, אנו מאמינים בביאת המשיח, בלי לקבוע סדרים ותהליכים, ומצפים לבואו, ורואים את ישועת ה׳ כפי שהיא מתרחשת בעולם הממשי, וכשהוא יבוא – אז נקבל אותו באמונה עמוקה ובשמחה.

כל טוב