האם יש דבר כזה נשמות תאומות? ואיך יודעים מי מתאים למי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/03/20 16:37 כט באדר התשפ

שאלה

שלום:)

רציתי לדעת אם באמת יש דבר כזה נשמות תאומות ואם זה קיים גם בגיל צעיר ובין חברים.

ואם יש דבר כזה, אז מה עושים עם זה?

תשובה

שלום לך מקסימה.

ראשית, כל הכבוד לך על הכנות והפתיחות לשאול אותנו. כיף לראות נערה שואלת ומבררת .

ומכאן לענייננו.

בשנים האחרונות אחד הנושאים החמים שהכי מעסיקים את העולם הוא בינה מלאכותית. במסגרת התחום הזה, קמים כל יום אנשים ומנסים לגלות מה יקרה מחר. אילו מחלות יפרצו בעולם, איזה מוצרים יהיו המשווקים ביותר, איזה מהומות יפרצו באינדונזיה ועוד.

אם נסתכל מסביבנו, אני בטוחה שכולנו היינו רוצים לדעת מה ילד יום. באיזו עבודה אעבוד, כמה ילדים יהיו לי, האם אצליח במבחן או לא.

מוכר, נכון?

בתכל'ס, מי מאיתנו לא היה רוצה לדעת מה העתיד שצפוי לו, עם מי הוא יתחתן ואיפה הוא יגור.

אלא מה?

אנחנו לא יודעים.

ולא רק זאת, אנחנו גם לא יכולים לדעת.

תשאלי למה? הרי ה' לא יכל לברוא עולם פשוט יותר בו ידענו בדיוק מה העתיד שלנו?

בוודאי שהוא יכל.

אז למה לא?

תארי לעצמך עולם בו את יודעת בדיוק מתי תתחתני, האם תצליחי מחר במבחן ובמה תעבדי. אם היית יודעת שתיכשלי מחר במבחן, האם היית מנסה ללמוד אליו? האם היית משקיעה ולומדת?

אם אדם היה יודע שהוא יהיה מושחת וכנראה ממש לא יהיה גדול הדור, האם הוא היה ממשיך ללמוד תורה או לעבוד על האישיות שלו?

והתשובה היא- כנראה שלא. אנחנו עצלנים מדי בשביל זה ובכלל מעדיפים את מה שנוח.

לכן, בא ה' ובוחר לתת לנו לבחור. הוא בוחר לתת לנו את אי הידיעה, לא לגלות לנו להיכן הדברים ילכו ואיך בדיוק ייראה העתיד של שירה או תמר.

מצד אחד, זה גדול ומיוחד. זה מאפשר לנו לבחור. זה מאפשר לנו לשפר את המעשים שלנו, את המידות. ללכת להיות רופאה גם אם כרגע יותר מתאים לי לעבוד כספרנית.

בידי הבחירה להשפיע על העתיד שלי, על המעשים שלי.

ומצד שני, זה מאתגר, זה דורש ממני להרכין ראש בענווה ולהיות מודעת לזה שאפילו שממש ארצה לדעת עם מי אני אתחתן, אני אצטרך לנשוך שפתיים.

אז בטח את שואלת את עצמך, מה קשורה כל ההקדמה הארוכה הזו?

כשמבינים את הבחירה שיש בידנו מצד אחד, ואת הניהול המדוייק של העולם מצד שני, קל לנו יותר להבין איך לנהל את חיינו בכל התחומים. לא סתם אמרו חכמים "ישראל מעל המזל", עמ"י לא עסוק במזל או בנשמות תאומות. איננו יודעים האם דבר כזה קיים או לא, אנחנו רק יודעים בוודאות שיש בורא לעולם שמנהל אותו בצורה הטובה והמדויקת.

ולא רק זאת, אלא אנו יודעים גם שניתן לנו כוח גדול להשתדל שאם יש לי חבר עכשיו ואני מרגישה שהוא לגמרי הנשמה התאומה שלי, אז אני יכולה להשתדל לפתח את הקשר הזה עוד, להעמיק אותו, להתפלל שאכן זוהי הנשמה התאומה שלי.

ביד אחת, חשוב לזכור שאנחנו לא יודעים חשבונות שמיים, וביד שניה לזכור את הכוח שניתן לנו כבני אדם להשפיע על עתידנו.

לכן, לעת עתה, מציעה לא להתעסק במחשבות האלה. ממש לא לתת להן להשתלט עלייך אם הן באות. להיות עסוקה בטוב, בתחביבים, בחברות, בתנועת נוער, בהתנדבות, בלימודים ובמשפחה שלך.

אנחנו אנשים מאמינים, ואת בן הזוג שלך בע"ה תמצאי כשיגיע הזמן. בטוחה שתבחרי כך שהוא יהיה המתאים לך ביותר.

בהצלחה יקירה,

אשרייך על הטוב והאור שבך.

נועה