נסיעת ילדים באופנים בחניון בית משותף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/08/20 08:26 יב באב התשפ

שאלה

ילדים בשכונתנו מכל הגילים נוסעים בחניית הבית המשותף באופניים ללא ליווי הורי.

לצערינו רכבנו נישרט מאחד הכידונים.

ביקשתי לאסור על הילדים ליסוע בחניה.

א. יש סכנה לילדים

ב. פגיעה ברכוש.

כיצד עלינו לנהוג .

האם לאסור על הילדים ולפגוע בהנאתם או לאפשר אפילו במחירים כאמור לעיל.

או לחייב ההורים להיות עם הילדים ולהשגיח אליהם.

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על האחריות.

במקום בו יש סכנת נפשות – לא מחכים עד שהיא תתרחש, ואז מצטערים עליה.

אם אכן יש סכנה בדברים (לא כל דבר שפוחדים ממנו הוא מסוכן, וצריך לבחון באמת האם היא קיימת) אזי צריך להתמודד איתה. הדרך הטובה ביותר היא כמובן לבחון את האפשרות הכפולה – שהילדים יוכלו לרכב, אבל זה יהיה בצורה בטוחה – ואפשר שיש דרכים לעשות זאת (הורים; רק בשעות מסוימות בהן יש פחות תנועה בחניון וכדו').

לצורך כך, באחת מאסיפות הדיירים, להעלות את הנושא, אבל לא מתוך מתקפה, אלא מתוך רצון משותף שלא להגיע למצבי אסון, וכאשר יושבים יחד, מסכימים שבאמת יש בעיה, ומחפשים ביחד פיתרון – זו שפה מקרבת, ויש יותר סיכוי שאכן היא תועיל.

כל טוב