נחלות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/08/19 09:14 כא באב התשעט

שאלה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

שלום כבוד הרב.

שיניתי את השאלה

כתוב: האחים או האחיות במקום שאין אחים, קודמין לאחי האב

האם תוכל לתת לי דוגמא פשוטה (שמעון...)

תודה ממשה

ספר החינוך מצוה ת - מצות דיני נחלות

במדבר כ"ז, ח' – ט'

מה שאמרו זכרונם לברכה במתניתין דיש נוחלין שם קט"ו ע"א, סדר נחלות כך הוא, איש כי ימות וגו', הבן קודם לבת, וכל יוצאי ירכו של בן קודמין לבת. הבת קודמת לאחים, וכל יוצאי ירכה של בת קודמין לאחים (של הנפטר) . האחים או האחיות במקום שאין אחים, קודמין לאחי האב (לדודים של הנפטר), וכל יוצאי ירכן של אחים או של אחיות קודמין לאחי האב. ואחי אביו, או אחיות אביו (דודות שלו) במקום שאין אחים לאב, קודמין לשאר קרובים.

תשובה

אברהם נפטר

האחים של אברהם נחור והרן (במידה והם חיים) קודמים בירושה לאחים של אברהם (אם הם עדיין בחיים)

וכן אם מתו כבר נחור ואברהם ויש לאברהם אחיות רותי וציפורה, רותי וציפורה קודמות לאחים של אברהם (אם הם עדיין בחיים)

הבעיה היא שחסר פסיק אחרי המילה "האחים" לפני "או האחיות", ולכן הסתבכת