נדר או דיבור בעלמא?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 11:32 טו בתמוז התשעט

שאלה

הרב שלום,

בעבר אמרתי שלא אטוס לחו"ל ולא אצא מהארץ.

לא אמרתי את זה בלשון שבועה או נדר.

אבל תמיד יש לי חשש, כי לא כולם מתירים לצאת מהארץ.

חלק מהרבנים ששאלתי אמרו לי- שאלו סתם דיבורים בעלמא.

ובאמת, באותו זמן, לא ידעתי במאה אחוז- מה אני רוצה לעשות עם עצמי? ולא חשבתי על דברים לעומק. אלא כי ככה כולם אמרו- שלא טוב לצאת מהארץ. ושזה אסור. ולכן זה השפיע עליי מאוד.

היום, הייתי רוצה אולי לטוס לטיול בחו"ל, וכמובן גם לחזור לארץ בעזרת ד'. יש רבנים שמתירים זאת אם יש לי כרטיס חזור.

האם עליי לעשות התרת נדרים?

ואם כן, למי אני יכולה לפנות כדי שיתיר את זה?

אם תוכל ממש להפנות אותי, אשמח.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בגלל חומרת נדרים ראוי לעשות התרת נדרים. אבל זו פעולה מאד רגילה ורבים נצרכים לה. בדרך כלל כל רב של בית כנסת או שכונה באזור מגורייך יכול לעשות התרה זו, הוא יצרף עמו עוד שני אנשים וכך יהיו בית דין המתיר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ