משמעות החלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/04/19 20:02 יט בניסן התשעט

שאלה

שלום.

רציתי לספר על חלום שחלמתי ומטריד אותי כבר כמה זמן.

חלמתי שאני נמצא בטיילת תל אביב עם ידידה שלי ובאנו להיכנס ואחד לחש לי באוזן שאי אפשר להיכנס לאזור כי הוא של המתים (גן עדן/גהינום) ואז הידידה שלי הצליחה להיכנס וניסיתי גם ועוד פעם אותו קול אמר לי זה לא הזנן שלך עוד ופשוט נכנסתי עדיין שאלתי אותה מה היא עושה פה למה נכנסת אמרה לי שטחב לה פה בא אלי מישהו לבוש בלבן זקן עם שיער אפור איכשהו ידעתי שהוא השומר של המקום הזה ואמר לי בוא שב איתי שניה ישבנו ליד שולחן עץ ואמר לי אתה לא יכול להחזיר אותה ואתה משוחרר לצאת מפה אמרתי לו תן לה ללכת אני צריך אותה איתי ואז הוא עצם את העיניים והתעוררתי שסיפרתי לידידה שלי תחלום ביא אמרה שחלמה שאנחנו בדרך לטיילת ולא זכרה כלום מאז

תשובה

שלום.

אני בהחלט מבין למה זה מטריד, אבל באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

הסר דאגה מליבך

כל טוב וחג שמח