מרגיש שרמת הדת יורדת בגלל החברה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/07/18 08:32 ח באב התשעח

שאלה

שלום רב וערב טוב.

קודם כל, מודה אני על הפרויקט העצום הזה שעוזר לכל כך הרבה אנשים.

לפעמים אני מרגיש שאני שואף לרמה דתית גבוהה - אבל החברה מסביבי מורידה את הרמה, וזה מקשה עליי להישאר ברמה הדתית שלי.

איך אפשר להתמודד עם זה?

תשובה

שלום לך, צדיק! מה שלומך?

יישר כוח עצום על ההתמדה והשאיפה, שהם דברים לא מובנים מעליהם ומעידים על בגרות אישית!

ובנוסף – יישר כוח על הרצון להצליח בהתמודדות מולה אתה ניצב, מה שמראה שבאמת אכפת לך.

מקווה שהקב"ה יעזור לנו להגיע יחד למענה המתאים ביותר. שנתחיל?

ברשותך, נקדים ושנה מילה אחת מהשאלה. מה הכוונה? כדאי לזכור שאין "רמות" בעבודת הקב"ה.

בפן החברתי, אין בעולמנו "דוסומטר" שמבחין בין כל אדם, מכיוון שכל אדם הוא עולם ומלואו – מורכב מאין ספור דברים אותם רק ריבונו של עולם יודע.

מכאן שלכל יהודי יש תמיד ללא הפסקה "ניצוצות בוערים" של אמונה ("ועמך כולם צדיקים") אפילו רק בתת-מודע. הוכחה מהשאלה - "לפעמים".

כך אפשר לפשט יותר את השאלה שלנו לדבר אולי יותר מרגיע. למרות שיש לנו לפעמים קשיים או ירידות במדרגה, תמיד נשארת בנו אמונה!

אז ברשותך, נשנה – "לפעמים אני מרגיש ניצוצות של אמונה שאני שואף למדרגה דתית גבוהה – אבל החברה מסביבי מורידה אותה"

הערה חשובה מאוד: כל מה שנכתב עד כאן וגם בהמשך ממש לא סותר את רגשותיך ואת רמתן.

נעבור הלאה. בחיי האדם תמיד יש תזוזה. הוא מתמודד כל רגע מול מצב שונה, רע או טוב.

התמודדויות הם עצמם חלק מעבודת הקב"ה.

העניין הוא להשתדל שהתזוזות יהיו לבסוף מכוונות כראוי. מה שאומר שאי אפשר אף פעם להישאר באותה מדרגה.

בעניין החברה: מכיוון שלא ברור מהשאלה באיזו חברה מדובר, בכל התמודדות, כדאי לדעת מול מה מתמודדים כדי לחפש מגננות טובות.

לא ממש הבנתי מה הם עושים שגורם לך לירידה ממדרגות באמונה – קשה לדעת כיצד להמשיך את המשוב.

אתה מוזמן, אם תרצה, לשלוח לי מייל (הכתובת תיכתב בהמשך) ומשם אולי נוכל יחד לדייק יותר.

דבר אחרון, כדאי שתדע: אתה לא היחיד שמרגיש ירידה במדרגות אמונה עקב חברה. בכל חברה ישנם לצערנו לא מעט כאלה.

ההבדל בינך לבניהם הוא שאתה צועד ולא מפסיק להתמודד למרות הקושי! נותן דוגמה אישית להמשיך לכל אלה שמיואשים ולכן "זורמים".

אז מה שאני ממליץ לך הוא – לימוד ועשייה.

לימוד- לנסות לחפש כאלה ולהציע להם אולי לעשות משו קטן לנפש – לימוד קבוע, קל וקצר. הצעות (לבחור מקסימום 2 כדי לא להעמיס):

1) 5 דקות ביום חפץ חיים היומי הקצר המחולק, (צבע צהוב).

2) הספר "עיין ערך יהדות" של הרב חגי לונדין, סוקר נושאים ביהדות בקצרה ובלשון מובנת ומעניינת

3) מסילת ישרים עם פירוש שהכי מדבר אליך.

4) לראות שיעורים בבי"מד נוער באתר "מכון מאיר" בקישור הבא (לינקים לבחירת הנושא, למעלה) http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?tree=1&cat_id=3930

5. מאגר השו"ת (שאלות ותשובות) באתר "חברים מקשיבים" https://www.makshivim.org.il/copy-of-6

עשייה – פתח מחברת במשך וצייר בה טבלה של 2 טורים.

1. במשך שבוע רצוף הבט סביב ותראה כיצד אתה יכול לסייע (נסה גם לעזור, כמובן).

2. בסוף כל יום תכתוב בטור א – מה עזרת, טור ב – אילו מעשים היו הכי מוערכים ומה עוד יכולת לעזור בזמן החופשי שלך.

3. בסוף אותו שבוע תקרא את מה שכתבת: בטור א - למה הכי התחברת, מה עשית יותר טוב, ותסמן אותם במרקר.

מטור ב' תבחר את אלה שנראים לך הכי מתאימים אל עצמך ותסמן אותם במרקר.

4. בחר מקסימום שניים מכאן ושניים מכאן ובהן תתמקד (אבל אל תשכח את האחרות).

5. אם תראה עוד מישו שצריך סיוע במשהו שאתה יכול לעזור, כדאי לעשות זאת בשמחה.

הערות חשובות:

א. מומלץ להתחיל להתמקד בעזרה לסביבה הקרובה אליך ביותר, כמו המשפחה, ומשם להתפתח.

ב. התנדבות זה טוב, אבל הכי כיף לעשות זאת עם אנשים. אולי כדאי להצטרף להתנדבות קיימת או אפילו ליצור אחת.

ג. אל תשכח להשאיר קצת זמן לעצמך!

מקווה שעזרתי, אשמח לדעת אם כן. אתה הרבה יותר ממוזמן להגיב לי במייל.

שבוע טוב!

דורון, חברים מקשיבים

dozkih@gmail.com