מתנות לאביונים בו ביום?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/03/19 13:43 יא באדר ב'

שאלה

הרב שלום וברכה אני עובד בתפקיד שמצריך אותי לא להיות בבית כמה ימים רצופים. האם אני יכול כמה ימים לפני פורים לתת משלוח מנות ומתנות לאביונים?

תשובה

ב"ה

שלום.

מצוות הפורים צריכות להתקיים ביום פורים .אולם יש אפשרות לגבי משלוח מנות ומתנות לאביונים (רק במציאות של אין ברירה כמו שתיארת בשאלתך) שתתן את המשלוח מנות ואת המתנות לאביונים לאנשים ספציפיים כעת ותתנה איתם תנאי מפורש שהם רק שומרים על זה אצלם וזה עדיין שלך .

וביום פורים בעצמו הם ירימו את זה (הגבהה )ויזכו בזה . ואז זה הופך להיות שלהם .

ובאותו רגע שהם זכו בזה אתה מקיים את המצווה של משלוח מנות ומתנות לאביונים.

אבל משתה ושמחה זה עליך וכך גם קריאת מגיה ואמירת על הניסים בתפילהובברכת המזון.

אגב, אותו רעיון הוא לגבי נתינת מתנה בשבת שאתה יכול לתת את המתנה בשבת אבל המקבל עדיין לא זוכה בזה עד למוצאי השבת.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.