מעשר מכספי מעשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/02/20 21:36 כה בשבט התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

הורינו עוזרים לנו עם כסף בכל חודש, יש לנו 2 בנות קטנות, האם אנחנו צריך לעשר מהכספים הללו גם כן?

בנוסף שאלה נוספת, אם אנחנו קונים דברי קדושה לעצמינו ולחינוך ילדינו מהמשכורת שלנו, האם אפשר להחשיב את זה ככספי מעשר?

ושאלה אחרונה, קשה לנו למצוא למי לתרום בסביבתינו וכתוב "עני עירך קודמים" אם אני מוצא אנשים שגרים שעה ושעתיים מאיפה שאני גר ורוצה לעזור להם, ולפניכן עשיתי השתדלות בכדי לחפש באיזור שלי כמובן, זה בסדר שאתרום להם?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

כסף שניתן לכם לעזרה, והוא בעצם מעשר כספים של ההורים - אינו חייב במעשר.

אם דברי הקדושה האלה הם חובה המוטלת עליכם (אתרוג, תפילין) - אין לתת אותם מכספי מעשר.

אולם אם הם תוספת - אפשר, אלא שצריך שיהיו מכוונים גם לתועלת הרבים (כגון ספרים אתם משאילים וכדו׳).

לגבי ״עניי עירך״ - בוודאי. נותנים למי שצריך. הכלל הזה הוא רק כאשר יש שני עניים שווים שנמצאים לפנינו.

כל טוב ויישר כוח עצום על דרככם