מעשר כספים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/19 21:16 טז בתשרי התשפ

שאלה

מעשר כספים

שלום לרב

לי ולבעלי יש חילוקי דעות לגבי מעשר כספים, אשמח להבהרה איך מחשבים מעשר כספים?

האם ראוי לאדם לחיות בצמצום רב על מנת לעשר כספים (כגון: חיים יחד כמעט עשור וחצי ולצאת לבילוי אחת לשנה מבחינתו זה בזבוז ומעולם לא התרחש ומדברת על בילוי ערב ?, ללכת עם בגדים בבגדיםם העיקר לא לקנות?

לא לקנות אף פעם מתנה לאישה?)

תודה

תשובה

שלום וברכה

הנושא בו אתם דנים מחייב תנועה ארוכה יותר מאשר תשובה קצרה באתר זה.

הוא בוודאי גם משתרע על נושאים שונים בתפישת העולם, בתפישת הזוגיות וכדו׳.

ולכן אפתח רק פתח:

מפני שתי סיבות עיקריות טוב לו לזוג כי לא יזניח את מה שמתרחש בתוכו, כבסיס להתרחבות שלו לעזרה לאחרים.

ראשון בהם הוא הקביעה של חז״ל ש״שלך קודם לשל כל אדם״, והחשיבות הגדולה של שמירה על עיקרון זה, בשל ההתאמה שלו למהות הבריאה שיצרה בתוך כל אחד מאתנו גם את בקשת טובת עצמו. ישנו הסבר מרתק מאוד של מהלך זה בפתיחה לספרו של ר׳ שמעון שקאפ זצ״ל, שערי יושר, ועל אף שהדברים מעט מסורבלים - אני מציע ללמוד את זה ביחד.

שני בהם הוא הנאמר ״ומבשרך לא תתעלם״, שטובת הקירבה המשפחתית קודמת, וממנה היא מתרחבת.

לכן, יהיה נכון מאוד מצד בני הזוג לדאוג לעצמם, וזה גם יפתח פתחים רבים ביכולתם לסייע לאחרים.

כל טוב ושמחה