מסכת ברכות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/09/20 11:55 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אפשר הסבר מהי ברכה הסמוכה לחברתה?

אני לומד משניות ברכות ובפרק א משנה ד כתוב שברכת גאולה היא ברכה סמוכה לברכות שלפני קריאת שמע אפשר הסבר מדוע קריאת שמע לא מפסקת ביניהם. ראיתי שהרשב"ם במסכת פסחים קד ב' כתב תשובה לזה אבל לא הבנתי

בתודה מראש

תשובה

שלום

אני מבין מדבריו, שמכיון שאת המילה אמת, שהיא ההתחלה של ברכת גאל ישראל, צריך לסמוך לסוף קריאת שמע (בגלל הפס' 'וה' אלוקים אמת'), לכן קריאת שמע וברכת גאל ישראל נחשבות כברכה אחת ארוכה, וממילא היא סמוכה לברכה שלפני קריאת שמע.

כל טוב