מוסר בזוגויות.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/19 14:24 יד בחשון התשפ

שאלה

שלום,

אני יוצאת מזה חודשיים עם בחור מסויים, הבחור מאוד מקסים, מכיל אותי, מבין אותי וכו'.

הבעיה שיש לי עם הבחור היא שאני לא מרגישה משיכה אליו או באמת רצון לחתונה, אני מרגישה שכאילו אני מדברת עם אחי ולא עם בחור שהקשר שלנו אמור להוביל לחתונה..

מצד שני יש בחור שהכרתי בתקופת השירות כי היה אמור להתנדב במקום שירות שלי.. ובחג שבועות האחרון יצא לנו לדבר קצת, בענייני תפילת החג. והרגשתי שאני רוצה לברר את זה, לא היה לי האומץ לעשות זאת עד רגע זה שאני יוצאת עם הבחור הרשום למעלה, מרגישה שאני לא רוצה להפסיד את הבחור משבועות! שרוצה לברר ולבדוק ואם לא יהיה לו רלוונטי כבר אעשה חושבים עם הבחירה הנוכחית שלי.

שאלתי היא, עד כמה זה בסדר ומוסרי לעשות את הבירור על הבחור משבועות? כי אני מרגישה שאם לא אעשה את הבירור לא אהיה שלימה עם עצמי. לא אדע אם הבחור הנ'ל הוא עבורי.

אשמח לעצות. רוב תודות!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתזכי למצוא את אשר את מבקשת.

יסוד היסודות של הקשר הזוגי הוא האמון ההדדי. בלעדיו, כל התכונות הטובות שיכולות להיות בדרך כלל אינן שוות מאומה, כי ברית האמון בין בני הזוג היא התמצית.

לצאת עם בחור אחר בשעה שאת כבר יוצאת עם מישהו ייתפש, ונראה שבצדק, כהפרת אמון.

הדבר הנכון לעשות במצבים אלה הוא לבקש מהבחור שאת יוצאת איתו עכשיו פסק זמן קצר, אם יש לך את היכולת הנפשית אפילו לומר לו בכנות למה, ואז לפנות לבירור שאת רוצה לעשות.

כך גם תעשי את הדבר הנכון וגם תנהגי באנושיות, במוסריות ובשחרור שאתה זקוקה לו כדי למצוא את דרכך.

כל טוב