מה הדרך הנכונה לתקן מצב גרוע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/10/19 10:36 יט בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

לפני כמעט שנתיים איבדתי מישהו שהיה קרוב אלי והייתי כנראה בדיכאון במשך מספר חודשים. במקביל מצבו הנפשי של בן משפחה אחר התדרדר ובניסיון לעזור הייתי במרכז אירוע מאוד קשה, טראומטי וארוך, שבמהלכו נפצעתי פיזית אבל גם נפשית. עכשיו, למרות שעבר זמן רב ולמרות שעשיתי מאמץ להתגבר ובאמת יש שיפור, אני עדיין בלחץ נפשי ותחושה של פחד מתמיד. רעשים מקפיצים אותי ואני לא יכולה לישון עמוק אז אני עייפה תמיד, כדורי שינה עוזרים קצת אבל לא לטווח ארוך. בעבודה אני סובלת, איבדתי את הרצון להמשיך לתת את מעט הכח שיש לי לקפיטליזם, אז אני עוזבת בסוף החודש. אני רוצה לפתור את הבעיה שלי ולהתחיל תקופה חדשה בחיי במקום יותר טוב.

איך לעשות זאת בלי להוסיף לבני המשפחה גורם לחץ להתמודד איתו בנוסף לכל מה שקרה? חוששת שהידיעה שאני לא במצב טוב או שאני מפסיקה לעבוד תגרום למשפחה ללחץ.

תודה רבה,

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התיאור שלך מתאים לחלוטין לתיאור אדם שעבר טראומה, כפי שמכנים זאת: 'פוסט טראומה' .PTSD

עייני למשל בקישור: https://www.tapi.org.il/%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-ptsd/

הדברים שרשומים שם הולמים את מה שאת מתארת כאן.

המסקנה היא חד משמעית: עלייך לפנות לטיפול רגשי מקצועי!!! למצוא פסיכולוגית שמתאימה לך ולהתחיל טיפול. טיפול טוב יכול להביא אותך למצב רגשי הרבה יותר טוב, כולל שינה טובה, כוחות נפש, כל מה שחסר לך כרגע.