ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 06/03/10 18:49 כ באדר התשע

שאלה

כבוד הרב שלום.שמעתי משהו על זרע לבטלה ומישהו אמר ש רבי שמעון בר יוחי אמר שמי שעשה תעבירה זרע לבטלה נכנס לגיהנום ולא יוצא ואני ופל מה אני עושה לגבי זה מאוד דחוף ואני מנשה שלא באמת אבל קשה לי בבקשה צשענה מהר כי זה דחוף.

תשובה

שלום וברכה!

הוצאת זרע לבטלה אכן אחת מעברות חמורות מאד. הגמרא מדמה הוצאת זרע לבטלה לשפיכות דמים. בזהר באמת מובא הענין שמי שמוציא זרע לבטלה אין לו כפרה. ברם גם זהר וגם גמרא מנסים להבהיר את חומרת העוון ולא לטעון שבאמת מדובר בדבר שלא ניתן לכפר עליו. הרי אין דבר העומד בפני התשובה. לכן עליך להתגבר על היצר, להלחם בו, להתרחק מכל דבר הגורם לך להגיע למצב של הוצאת זרע לבטלה ולהתחזק (גם אם תיפול עוד, אין להתייאש, אלא להמשיך ולהלחם). תוכל גם לכפר על מה שכבר נעשה - חרטה מעמקי הלב, וידוי בפני בורא עולם, קבלה לעתיד, לחימה מתמדת ביצר וריבוי בתפילות ותחנונים יעזרו לכפר על העוון.

בברכה,

חיים דב בריסק