טליתו חגורה קריא שמע

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/08/19 00:34 כ באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

״היתה טליתו חגורה על מתניו לכסותו ממתניו ולמטה, וכו'"

"שאז מותר לקרוא קריאת שמע,"

איך לחגור טלית

הטלית, מן המותניים עד אמצע הירך ?

תודה על תשובתך

תשובה

שלום וברכה,

בשאלתך מדובר בהלכה, שעוסקת בחיוב כיסוי הערווה בזמן קריאת שמע.

להלכה נפסק בשולחן ערוך (או"ח ע"ד ס"ו) על פי דברי הגמרא הנ"ל, שבזמן אמירת ק"ש צריך להקפיד לפחות שמהמותניים ועד אחרי הערווה, יהיה מכוסה. (עד האמצע הירך)

שתי הערות: א. כיסוי בטלית המוזכר בגמרא, הכוונה לכיסוי בבגד או בשמיכה וכדו'.

ב. הלכה זו מדברת רק לגבי אמירת ק"ש, ואילו לגבי תפילה, צריך להקפיד לכסות גם את החלק העליון של הגוף, וכן את החלק התחתון , כפי שנוהגים לעמוד לפני המלך.

ברכה והצלחה