חלום שחוזר על עצמו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/02/20 10:48 א באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

כבר חודשיים ואולי אף יותר שאני חולמת בערך את אותו החלום שוב ושוב.

החלום תמיד מתנהל ביום כיפור אך בדרך כלל במקומות שונים.

המכנה המשותף הנוסף לכל החלומות הוא שבצורה כזו או אחרת אני מוצאת את עצמי שוברת את הצום בלי שזכרתי כלל שיום כיפור, אחרי שאני מבינה בחלום שזה יום כיפור אני מרגישה ממש רע עם עצמי אבל בסוף ״מתנחמת״ בעובדה שלפחות צמתי חלק מהצום גם אם לא את כולו, לעומת זאת בחלום ההרגשה הרעה באמת היא לאו דווקא מהעובדה ששברתי את הצום אלא מכך שבכלל שכחתי שיום כיפור.

ועל כן אני גם קמה מהחלום בתחושה לא נעימה שמלווה אותי במהלך היום שאחריו.

כמו כן בחיי היום יום שלי אני ממשפחה חילונית, והתחלתי לחזור בתשובה לפני כ-4 שנים. באופן עקרוני לא הייתי מייחסת לחלום כלכך הרבה חשיבות אלמלא היה חוזר על עצמו כבר תקופה די ארוכה.

אשמח אם תוכל להסביר לי לדעתך מה פשר החלום, וכמו כן בכלל חלום שחוזר על עצמו מספר פעמים האם יש בו מן האמת?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. הרבה פעמים כוח הדמיון מרכיב בחלום דברים שונים מהקשרים שונים.

זה נכון גם לחלום שחוזר על עצמו.

ראי כאן את דברי הרב אבינר בעניין - http://www.havabooks.co.il/article_ID.asp?id=824

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב