חילונית ודתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/04/19 18:24 ו בניסן התשעט

שאלה

שלום רב,

אני בת 20 חילונית ממרכז הארץ.

הכרתי בצבא בחור דתי, קצין, היה אמור ללכת לישיבה אך בחר במסלול ארוך בצבא.

אנחנו מדברים כבר מזה חודש על בסיס יומי, על חיים אישיים ועל השירות.

הוא גורם לי להרגיש נהדר, הוא תומך בי ונותן כל כך הרבה דברים חיוביים שמשאירים אותי שמחה במהלך היום. אנחנו מדברים לפני כניסת שבת עד שהשבת נכנסת ובצאת שבת, כל השבת אני רק מחכה לדבר איתו.

אני מכירה את כל הפערים שיכולים להיווצר ביצירת קשר בינינו אך הייתי רוצה להעלות מולו את הרגשות שלי כלפיו.

אני מוכנה לקבל כל תשובה שלו לגבי יצירת קשר זוגי, אך אני מרגישה שאני חייבת לדעת את עמדתו בנושא וליידע אותו בתחושות שלי.

חשבתי המון אם כדאי להשאיר את הסיטואציה בינינו בגדר הידידות או לא והחלטתי שאני רוצה לדעת האם משהו בינינו יכול להתקיים.

אני לא יודעת איך לפנות אליו ולהגיד את הרגשות שלי, האם מקובל שאציע לו להיפגש מחוץ לכותלי הבסיס או שכדאי לדבר איתו במקום מוכר.

בנוסף אשמח להמלצתך במוגע לנושאים שאני אוכל להעלות בפניו והאם כדאי לשקף לו שאני מכירנ את כל הפערים או לצאת מנקודת הנחה שהוא יודע שאני מכירה אותם.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

דתיים הם בני אדם.

מדברים אליהם בדיוק כפי שמדברים אל כל אדם אחר.

ולכן, את יכולה לפנות אליו כמו שהיית פונה אל כל בחור אחר שהיית רוצה לבחון האם משהו יכול להתרחש ביניכם.

ולדבר. בוודאי שנושא הפערים יעלה, ואת תאמרי את שלך, והוא יאמר את מה שנראה לו על עצמו.

כמובן שכדאי לך להיפגש קודם כל עם ...עצמך.

ולבחון באופן אישי האם את אכן מעוניינת להיכנס לסיפור חיים כזה, שהוא מורכב ועמוק, מסובך ומאתגר, וידרוש ממך הרבה מאוד.

רוב גדול של הבחורים והבחורות הדתיים בונים את ביתם המשותף על יסודות ההלכה, והיא מעצבת הרבה מאוד מאורח חייהם, מההתקשרות שלהם עם בני ובנות זוגם, ומאין ספור פרטים של החיים.

הוא בוודאי יעשה את אותו הדבר, והוא יבחן אם הוא מעוניין להיכנס לסיפור חיים כזה, שהוא מורכב ועמוק, מסובך ומאתגר, וידרוש ממנו הרבה מאוד.

ואם תרצי לעסוק עוד בסוגיית חיים זו – אשמח.

כל טוב