לחזור בתשובה ולהחזיר בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/19 08:59 ה בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

השאלה שלי לגבי אמא שלי. היא עובדת קשה כל יום אין לה זמן לנוח והיא לא מרגישה טוב, ראיתי סרטונים ואמרו שם שצריך לחזור בתשובה.

כבר הרבה זמן אני רוצה שהיא תחזור בתשובה אבל היא מקרה אבוד בזה ניסיתי כל כך הרבה להגיד לה שתחזור בתשובה וזה לא עובד

זה עד כדי כך חמור שאפילו אם אני רק אומר את המילה הקב"ה היא אומרת לי דיי תעזוב אותי... היא לא שומרת שבת כיפור צומות שום דבר

מה אני צריך לעשות? איך להחזיר אותה בתשובה?

שבת שלום אשמח שתענה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

טוב לחזור בתשובה אבל לא טוב להחזיר אחרים בתשובה.

כאשר מנסים ללחוץ על מישהו לחזור בתשובה זה מביא לתוצאה הפוכה לגמרי: הוא כועס ושונא אותנו ואת כל מה שאנחנו מנסים להשפיע עליו. במקום לקרב אותו לאמונה זה רק מרחיק מאמונה. לכן תחדל מכל ניסיון להחזיר אחרים בתשובה.

אתה בהחלט יכול לרצות (בלב) שאמא שלך, ויהודים רבים, יחזרו בתשובה - זה וודאי נכון. את הרצון שלך תבטא בתפילה אל ד' שיעורר אמונה בלב אמך ורצון לחזור בתשובה.

אתה יכול גם לפעול באופן מעשי כדי לפתוח שערי תשובה לאמך. לשם כך אתה צריך להשתדל ככל יכולתך לשמח את אמך.

אתה יודע מה החשיבות הגדולה של מצוות כיבוד אם. תכבד את אמך. תעזור לה בכל מה שאפשר. תשמח אותה בכך שתתנהג יפה בבית ובחוץ. תגרום שיהיה לה הרבה נחת ממך.

אל תדרוש ואל תלחץ על אמך לשמור מצוות, אבל אתה כן תשמור שבת, כיפור וצומות יחד עם הקפדה גדולה על 'כיבוד אם' במעשים טובים והרבה מאוד אהבה ורגישות כלפי אמא.

תשתדל שאמך תשמח בך, תתפעל ותעריך את הדרך שלך עם שמירת המצוות שלך.

התנהגות כזאת מצדך יכולה לפתוח בפני אמא שלך את שערי התשובה. אולי במשך הזמן היא תעשה צעדים קטנים בדרך הזאת.