חוג שחיה מעורב

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/01/20 15:29 כט בטבת התשפ

שאלה

שלום לרב שוקרון,

האם מותר לרשום ילד בכיתה ב' לחוג שחיה במהלך חופשת הקיץ כשיש רק מדריכה נקבה? אציין שאין כאן צורך טיפולי.

תשובה

לשואל שלום, צהריים טובים.

נקדים ונאמר שבהלכות צניעות יש מרכיבים רבים בשיקולי הפסיקה כגון: המציאות בימינו, היבטים מחשבתיים של הרהורי עבירה, צרכים חיוניים מול צרכי הנאה, יצירת הרגלים ועוד.

באופן בסיסי ודאי שבמידה ויש אפשרות – יש להעדיף שלא לערב בין המינים בפעילויות הכוללות לבוש או תנועות לא צנועים.

במידת הצורך, נראה לומר על פי מחקרים פסיכולוגיים וחברתיים ש ילד עד גיל 9 לא שייך בהרהורי העבירה או בחשש של קריבה לעריות. לכן בנידון השאלה, שמדובר בילד בן 7 בערך, אפשר להקל. וכן הנהיג הרב יונתן בלס שליט"א בבריכה ביישובו.

נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון היא יצירת הרגל שיהיה קשה להתנתק ממנו. אם המדובר היה בחוג לאורך כל השנה במשך שנים ספורות, היה מקום להחמיר כדי לא ליצור הרגל של לימוד אצל המדריכה שבבוא העת (גיל 9) יהיה קשה להפסיק אותו. בשאלתך מדובר בפרק זמן ארעי ומוגדר, ולכן נראה לי למעשה להתיר.

בהצלחה רבה, קיץ טוב ונעים.