חברתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/20 12:03 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום לרב , רציתי לשאול כמה שאלות ולקבל עצות זה מאוד יעזור , אני לומדת באולפנה , בכתה קצת מורכבת , הכוונה שלי היא לזה שיש קללות ודיבורים לא יפים ומאוד גסים וזה מאוד מפריע לי וגם פוגע בי ואני מאוד מנסה להתעלם או כל דבר אחר , ( אני בכתה קטנה), לפעמים יש מצבים שאני מרגישה שאני בכתה בכלל לא דתית, יש פעמים שהייתי יוצאת בכל מיני פעמים והייתי לבד וזה היה יותר חשוב לי מאשר לשמוע מילים גסות ולא שייכות להוציא מהפה. אני חס וחלילה לא רוצה שזה יגרום לי לחשוב עליהם דברים לא טובים ואני מאוד משתדלת לקבל אותם ולהתגבר על מה שקורה אבל יש שלב שכבר זה נהיה יותר גרוע בדיבור אחת לשנייה. אך אני יכולה לנסות לקבל אותם מבלי לסבול מזה והאווירה הפחות דתית שיש בכתה ? אני רוצה מאוד לקבל אנשים שונים ממני בדעות ודרך חיים שונה או השקפה שונה ,כי אני נמצאת בסביבת חברות עם הרבה סגנונות ויש לי חברות מגוונות , בלבוש ,דיבור , דעות שונות ממני אבל ברוך ה" יש חלק שמכבדות אותי ויש כאלה שלפעמים מזלזלות בי בזה שאני יותר מקפידה במשהו, יש הרבה סיטואציות שיורדים עלי בכל מיני דרכים גם אם לא מתכוונים לזה תמיד. יש כאלה שמוציאים אותי הרבנית של הכתה אבל בקטע מזלזל או אפילו בצחוק ולמרות זה הם חברות שלי וגם אני שלהם . מה אני עושה במצבים של מילים כל כך גסות?

אני לא יכולה כל פעם לצאת ולהיות לבד ... ואני רוצה מאוד גם להישאר מי שאני ולא להיסחף למקומות לא טובים גם אם יש לי חברה שהכי שונה ממני שאני יישאר אני , תודה מראש אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער על העיכוב בתשובה.

לא את כל הדברים החשובים אני מספיק.

יישר כוח על הרצון ועל המגמה שלך. ולוואי ותמשיכי כך.

הבה נקרא ביחד את הדברים שכתבת, ותראי כי את עצמך מחלצת מתוך עצמך את הדבר הנכון לעשות, ושואבת מתוך הנשמה שלך עצמך את ההדרכה המתאימה לך.

ראשית, השיח של קללות ודיבורים גסים מפריע לך. זו מציאות נפלאה, והתקווה היא כמובן שלעולם לא תאבדי את התחושה הקשה הזו.

בשלב הראשון את רוצה שזה לא ישפיע עלייך.

ולא זו בלבד, אלא שאת רוצה לחשוב מחשבות טובות על חברותייך.

כל זה מצוין, ואת עושה זאת ויודעת את זה. את בוודאי יודעת להתבונן על דברים טובים שיש בהן, על הארות שהן מאירות, ובד בבד לכאוב את הדרך הלא-טובה שחלק מהן הולך בה בתחום הדיבור.

ועכשיו, צריך לבדוק האם יש אפשרות לצעוד צעד אחד קדימה.

בוודאי יש עוד כמה בנות שזה מפריע להן. אולי הן מבטאות את זה בצורה שקטה יותר, אבל את יכולה להבחין בהן.

ולהתחבר אליהן.

ובד בבד, יש בנות ששונות ממך, ולא רוצות את מה שאת בצדק רוצה בו. ואולי הדבר הנכון הוא כמו שכתבת בעצמך – אם הן יחושו שאת רוצה בטובתן ומעריכה אותן על דברים טובים שיש בהן, ושמחה להיות ביחד איתן כי הן מביאות זוויות אחרות לחיים שלך – יהיה יותר סיכוי שהן לא תרדנה עלייך, ולא תראינה בך כ״רבנית״ (לא שזה רע כל כך להיות רבנית....), אלא חברה טובה, שראוי לכבד אותה על הדרך הטובה שהיא בחרה בה.

ואם את כל זה תעשי בפנים מאירות, ובקצת הומור, ולא בכעס ונזיפה, או מחאה מציתה התנגדות – אפשר שממש תמלאי שליחות טובה בחברה בה את חיה.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה גדולה