הלכות נידה לרווקים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/01/20 18:17 יא בטבת התשפ

שאלה

שלום הרב.

אני חוזר בתשובה כבר שנה עומד להתחתן עם בחורה בעוד חודשיים בעזרת השם.

אנחנו שומרים נגיע אחד מהשני אבל כמובן יש קרבת חיבה (בלי לגעת).

האם הלכות נידה (שלא כוללים נגיעה) כמו להעביר דברים מיד ליד או לשבת צמוד וקירבת חיבה שלא כוללת נגיעה חלות עלינו. תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין דין של נדות קודם חתונה, אבל מכיון שיש חשש של קירבה, על כן ראוי להשתדל להמנע מדברים אלו שיכולים לגרור, אבל אין בכך איסור.

מזל טוב ליום נשואיכם

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ