החלטה לגבי מתן מעשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/06/19 17:24 כ בסיון התשעט

שאלה

שלום ,

יש לי התלבטות האם לתת ממעשר הכספים שלי לאחותי, אשמח לדעת הרב. מצד אחד בשיחות עימה עולה שהם בחובות והוצאות גדולות שאינן בשליטתם המלאה, ומצד שני יש להם הכנסה סבירה, וידוע (להם ולי) כי בעבר ההתנהלות הכספית שלהם לא היתה תקינה ועל כן אין להם בסיס כספי להסתמך עליו כעת (כיום מנסים להשתפר אך אין לי דרך לוודא זאת ולא נראה לי מתאים שאבצע "תחקיר" כמו שעושות עמותות, בכל זאת משפחה ולא מתאים לאופי היחסים..). השאלה האם נכון לתת להם ממעשר הכספים, או שזה סוג של "גזל" של המעשר והוא לא מכוון למקרים כאלו? ואולי לתת רק חלק מהמעשר ולא את כולו?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הדילמה האמיתית והכנה.

נראה כי התשובה נמצאת בדיוק בדרך בה הצבתם את השאלה: אם אכן הם נמצאים בתהליך שיפור, שניתן לראותו בלי לעשות תחקיר מדוקדק עליהם - יהיה נכון להיות שותפים בכך, כי אתם מחלצים אותם ממצוקתם, ומקיימים ״וחי אחיך עמך״, ועל ידי כך ממש מעמידים אותם על רגליהם.

ואם נראה כי הם לא עושים זאת כלל - לא לתת, כי זה ממונם של עניים.

כל טוב