האדם כיצור משתנה - זוגיות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/05/20 04:43 יח באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמעתי לא פעם שכשבאים לדייטים צריך לפעול מהשכל - לבוא "מוכנים" עם ראיה של איך הבית שלך יהיה, חינוך הילדים, מה הייתי רוצה שיהיה בבעלי, מה הצרכים שלי, מה חשוב לי יותר וכו'.

אני קצת מתוסכלת. איך אפשר לדעת דברים כאלה? זה נשמע כמו התחייבות לצורת חיים אחת, ואיך זה יתכן? הרי האדם לא נשאר מקובע כל חייו.. מן הסתם האדם משתנה ומתפתח כל הזמן, מי מבטיח לי שהדברים שחשבתי שאני רוצה לפני הנישואין ישארו כמו שהיו? ואם הם ישתנו - מי מבטיח שנתאים?? שברגע שהצרכים שלי ושלו ימולאו - כבר לא נתאים אחד לשני? שהמטרות שלנו לא ישתנו?

ובכלל - איך אפשר להכיל את כל השינויים האלה? האם יש פה קשר לזה שצריך לכבד כל אדם בלי קשר למה ומי הוא, וגם להיות בעלת אישיות ועמוד שדרה חזק מספיק כדי להכיל זאת?

האם שינוי זה דבר טוב או שזה חוסר יציבות? קצת קשה לי לשמור על עצמי יציבה, אולי זה כי אני אישה ואולי זה כי ככה אני... (מה עושים אם אני לא מוצאת יציבות בעצמי?)

סליחה על השאלות הרבות אבל אשמח אם תתייחס בבקשה לכולן כי יש לי די בלאגן בראש :)

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

שלום לך,

אני שמח על שאלתך וצר לי לראות שבגילך את עדיין מחפשת את האיש איתו תבנו את ביתכם.

כדבר בסיסי צריך לזכור שאנו מחפשים שותף לבנות איתו חיים. אין אנו באים למלא את צרכינו אלא לתת למישהו שאיתו נוכל להתקדם ושאני משערים שיהיה לנו נעים איתו.

כאשר אנו נפגשים כדי להתחתן, צריך לבוא בראש פתוח ולברר ביחד את הכיוון לחיים.

אין אנו מתחייבים שלא נשתנה במשך החיים, להיפך, לעיתים קרובות אנו משתנים.

המטרה היא לראות שיש לנו כיוון משותף. אתן כמה דוגמאות :

האם התורה היא מרכז החיים או שאתם רוצים לקיים מצוות לצאת ידי חובה.

מה מקום הצרכים החומריים שלכם: אחד מפונק וזקוק לעושר והשני מסתפק בקב חרובין מערב שבת.

אחד מאד חברתי ורוצה לארח והשני מחפש להיות יושב בבית בלי להעמיס עליו אורחים.

האחד רוצה לגדל ילדים רק בקודש והאחר רוצה לפתוח אותו לעולם בגיל צעיר (זה לפני שאתם מכירים את הילד ואינכם יודעים מה מתאים לו)

אוסיף עוד הערה - ככל שהשנים עוברות, כל אחד מעצב את עצמו ולעיתים קרובות הרבה יותר קשה להתחתן, בעוד שבגיל צעיר יש הרבה חלומות וקל יותר לחלום ולהתחיל ביחד, אם משתנים משתנים ביחד.

בברכה ובהצלחה

דוד לוי 098987548

* עיקר החיפוש צריך להיות על ידי איש מקצוע בענין