גידוף

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/08/18 15:51 ה באלול התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

1 האם גידוף הוא סוג של עבודה זרה והחפץ שגידפו בעזרתו (אמרו שהוא אל או אליל, על אף שלא עבדו אותו) נטמא ונאסר?

2. מה הדין לגבי אדם שיש לו ספק במציאות האם הוא גידף ממש או רק הייתה לו מחשבה רעה ואין עדים לכך שגידף? האם יתבעו אותו בעולם הבא אם הוא לא חזר בתשובה על המקרה?

3. מה ההגדרה של גידוף: האם רק כשיש ביטוי מפורש בשפתיים הדבר נחשב גידוף?

תודה רבה.

תשובה

שלום לך,

1. גידוף אינו עבודה זרה. אומנם המגדף והעובד ע"ז שניהם עושים מעשה דומה - עיין במשנה תורה לרמב"ם הלכות עבודה זרה בפרק ב שם הוא מסביר מדוע הוא כלל איסור זה בדיני עבודה זרה.

אין הגידוף קשור לחפצים .

2. אם אמר זאת בשם המפורש בפני עדים הוא חייב סקילה בסנהדרין המוסמכת לדון דיני נפשות, ואינו יכול לחזור בו.

העושה זאת בשם של עבודה זרה - אינו מובא לבית הדין אבל קנאים פוגעים בו.

המודה בעבודה זרה זה כאילו הוא גידף - אבל לא נענש על כך בבית דין.

אסור לעלות על ליבנו מחשבה שעוקרת עיקר מהתורה , אך לא נענשים על כך.

3. גידוף הוא רק בהוצאת שם השם בשפתים.

בברכה דוד לוי

תעיין גם בספר החינוך במצוה ע - ברכת השם