גט פיטורין ולא גט לחומרא

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/07/19 16:54 כב בתמוז התשעט

שאלה

בסד

שלום כבוד הרב.

התחתנתי נישואים אזרחיים בארצות הברית ולאחר כמה שנים התגרשתי בבית דין רבני בארץ. קיבלתי גט ותעודת גירושין. הגט שקיבלתי הוא גט פיטורין ולא גט לחומרא. השאלה שלי האם זה תקין? כי קראתי שבדרך כלל לאחר נישואים אזרחיים מקבלים גט לחומרא. מה ההשלכות של כך?

כמו כן, התגרשנו בהסכמה מלאה ולא הייתה עילה לגירושין, השאלה שלי האם גם זה תקין מאחר שקראתי לאחרונה שעל מנת להתגרש חייבת להיות עילה לגירושין, ובמיוחד אם קיבלתי גט פיטורין.

אשמח לדעת האם זה תקין?

תשובה

לשואלת שלום,

גט פיטורין הוא גט גמור וחתום לכל דבר ועניין, והרי את מותרת להינשא לאחר.

ההליך שעברת הוא תקין ומאושר. את אישה פנויה לכל עניין.

לגבי עילה לגירושין - ברגע שיש הסכמה בין בני הזוג, אפשר להתגרש.

בהצלחה רבה בדרכך החדשה!