לבקש סליחה מחברה אחרי שניתקנו קשר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/07/20 21:31 יד בתמוז התשפ

שאלה

שלום.

אני בתהליך בירור עם עצמי אז רציתי לשאול שאלה על בקשת סליחה.

הייתי בקשר עם חברה מסוימת ואחרי תקופה ניתקנו קשר. החברה לא מוכנה לשמוע ממני בשום צורה שהיא, מבקשת שאמחק את המספר שלה וכד'. חשוב לציין שזה לא ממקום של כעס אלא ממקום שהיא חושבת שככה יהיה לה יותר קל להתמודד עם ניתוק הקשר.

רציתי לשאול איך אני יכולה לבקש ממנה סליחה על דברים שגרמתי לה?

עדיף לא לבקש סליחה ופשוט לעבוד עם עצמי על הנקודות שבגללן היא נפגעה?

תודה רבה

תשובה

שלום יקרה.

מעריכה את הבגרות והרגישות שלך להביע התנצלות כנה ואמיתית.

קשר קרוב שהופסק הוא אף פעם לא דבר קל, במיוחד אם הוא הגיע לסיומו בעקבות החלטה חד צדדית מבלי לפתוח את הדברים.

אני מאמינה שיש עניין לסיים בצורה מכבדת שאינה משאירה את הקצוות פתוחים, כך שתתאפשר הידברות והבנה ככל הניתן, מבלי שחלילה יישאר עומס על הלב של אחד או שני הצדדים.

כתבת יפה שאולי כדאי לעשות עבודה עם עצמך על אותן נקודות שמהן היא נפגעה, וזוהי גישה שבכל מקרה בוגרת ונכונה.

אך אם קיים חשש מציאותי שמישהו חלילה נפגע מאיתנו, כדאי כמובן לבקש סליחה, או לפחות לנסות.

ויחד עם זאת, לקחת בחשבון את האפשרות שהתגובה להתנצלותך אינה תתקבל באופן שציפית, או שאולי לא תהיה תגובת מענה בחזרה.

אני מבינה את החשש והרצון שלך לנהוג ברגישות ולכבד את הבקשה שלה שלא ליצור קשר,

אבל אני מאמינה שכדי שכדי לנסות לבקש סליחה, שווה לעשות את הצעד ולפנות אליה, לא על מנת לחדש את הקשר אלא פשוט כדי להביע התנצלות כנה ולהמשיך הלאה.

בנוסף, אם המצב ביניכן רגיש כמו שאת מתארת, אני ממליצה לפנות לאותה חברה באופן שלא יאפשר התכתבות ומענה מיידי, (שכנראה יעלו את הסיכויים לתגובה יותר אמוציונלית ומהירה) לכן אולי עדיף לא לפנות דרך שיחת טלפון או הודעות, אלא להיעזר במכתב ולנסות להעביר אותו דרך חברה משותפת, או לשלוח אותו במייל.

באופן הזה גם התגובה שלה תוכל להגיע מתוך מקום רגוע ושקול יותר, וכך תוכלי גם לכבד את הבקשה שלה שלא ליצור קשר בטלפון.

כך או כך, לאחר ההשתדלות, חשוב שנזכור שישנם מצבים בחיים שעלינו ללמוד לשחרר ולאפשר לתהליך להתקיים מתוך אמונה שכל דבר יש לו את הזמן הנכון.

אני מחזקת אותך בכך שאת מתמקדת בלעשות את ההשתדלות שלך להיות נקייה כלפיה וכלפי עצמך, וזה כשלעצמו רב ערך. ומה שיהיה הלאה, בוודאי יהיה לטובה.

מאחלת לך הרבה הצלחה וטוב גלוי.

ושוב, מחזקת ומעריכה ממש!

טליה

(11)