בעלי חיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/19 09:15 יד בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב ,

יש ברשותי כלב שהמזון שלו אינו כשר לפסח אך כתוב עליו בבירור שהוא "אינו למאכל אדם".

"חיטה" ו "שעורה" - אינם ניראים לעין במזון הכלב .

חשוב לציין שהכלב חי מחוץ לבית וכמובן האוכל ניתן לו מחוץ לבית ללא כל מגע יד אדם ...

האם מחוייב אני על פי דין ליקנות אוכל כשר לפסח או שיש פיתרון אחר כלשהו ?

תודה וחג שמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה יכול להניח היום ערב פסח עד השעה 11.00 בבוקר, בחוץ את האוכל ושהכלב יאכל כל השבוע, אבל אינך יכולל הניח תערובת חמץ בפסח עצמו אפילו שזה נאכל בחוץ.

שבת שלום וחג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ