אני רבה עם אימי גם בחלום

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 29/04/20 21:31 ה באייר התשפ

שאלה

בס'ד שלום כב' הרב,

אימי ע"ה השלום נפטרה לפני כ10 שנים, בחייה עשיתי הכל לכבדה ולתת לה את כל הכלים על מנת שתהפוך מאישה ממורמרת ועצבנית, לאישה שמחה ומאושרת...אני הבת השלישית משישת ילדיה...ומאז פטירתה...היא באה אלי בחלום מס רב של פעמים...אני שמחה תמיד לדעת שהייתה בחלומי...אבל...תמיד בחלום אנחנו רבות,מתווכחות,,וכועסות אחת על השניה!!

אני עשיתי ועושה הכל לעילוי נשמתה!! אני אשה חרדית וסלחתי לה מזמן מזמן על הכל מכל כל!!! ואפילו דאגתי לסתום את החור שניפער במצבתה במקום הנר נשמה...שאלתי למה כל הזמן היא מאד כועסת ורבה איתי בחלומות??? זה מעציב אותי מאד!!!

תשובה

שלום רב.

דומני שאת השאלה הזו עלייך לשאול את אמך כאשר תגיע בפעם הבאה אליך בחלום אלא כיוון שאתן מורגלות לריב גם בחלומות אז תאמרי לעצמך ביום שאם אמך באה את שואלת אותה האם היא כועסת על משהו .

אגב פעמים שנשמות נפטרים באות בחלום אם נקבר על ידם מישהו רשע וכדומה אבל זה לא ענין לשאלתך.

ובינתיים עד שאמך תבוא שוב בחלום ועד שתשאלי ותקבלי ממנה תשובה

אומר לך מה נראה לעניות דעתי.

יש כמה גמרות העוסקות בחלומות שילדים חולמים על הוריהם יש גמרא בסנהדרין דף ל וכן במעשר שני בירושלמי על אדם שחלם שאביו אמר לו על מעות מסוימות שהן של מעשר שני ולמעשה נפסק להלכה בשולחן ערוך ש"דברי חלומות לא מעלים ולא מורידין" והוא יכול להשתמש בכסף ואינו צריך להתייחס למעות ככסף של מעשר שני או אם אביו אמר לו בחלום שהם של פלוני. ( שולחן ערוך סימן רנ"ה סעיף ט' ).

מצד שני יש גמרא וכך נפסקה הלכה שאם נדוהו בחלום צריך להביא עשרה אנשים שיעשו לו התרת נידוי וזו הלכה ביורה דעה סימן סימן של"ד סעיף ל"ה.

ויש גמרות המספרות שילדים שאלו את ההורים היכן כסף של פלוני ( מסכת תענית ).

כך שיש ענינים שחוששים לחלומות ויש ענינים שלא חוששים.

אלא היות ויש ממש בדברייך כיוון שבחייה רבתם הרבה אפשר שיש לה עדיין כעס אף שהיא היתה אשה ממורמרת ואולי בשביל חיים לא קלים שהיו לה.

ומנין אני יודע זאת?

מדברייך כי את חוזרת ומציינת "אני סלחתי" "אני עשיתי" "ואפילו דאגתי".

נראה שעדיין אצלך הענין לא סגור כי עדיין למרות שסלחת ועשית ואת עושה ודאגת ואת דואגת יש עדיין בלבך עליה.

אגב מה זה "אפילו דאגתי לסתום את החור שנפער במצבתה.."

מה זה אפילו ? את זה את חייבת בלי אפילו כי מצוות כיבוד אב ואם נוהגת גם אחר פטירתם.

מה זה אפילו? עשית טובה למישהו?

שכחת איך היא קמה בלילות החורף והקייץ להניק אותך איך היא סבלה בהריונך ולידתך וגידולך ואולי איך היא סבלה מהמריבות שלך איתה בחייה שאולי גם את היית אשמה?

וגם אם לא היא באה אלייך בחלום אלא הרהורייך הם העולים בחלום סימן הוא שיש לך עדיין דברים כלפיה.

לכן עצותי שתים.

האחת תתחילי לחשוב עליה דברים יותר טובים תחשבי על הדברים הרבים הטובים שהיא עשתה ותפסיקי לזכור לה דברים פחות טובים עשר שנים אחרי לכתה די לחשוב לא טוב עליה וחלילה אם את גם מדברת על כך אל תדברי עליה יותר.

אמא זו אמא בלי אבל ובלי חבל.

והעצה השניה שתלכי לבית החיים ותבקשי ממנה סליחה .

והנני מקווה שתרגעי ותמצאי מנוחה לנשמתה ותהיי את שליוה רגועה ושמחה.

הנני מציע לכל בן וכל בת לקרוא את שאלה זו כי יש בה הרבה מוסר השכל.