אכילה במסעדה לא כשרה

חדשות כיפה רבני כושרות 28/07/19 23:07 כה בתמוז התשעט

שאלה

שלום!

אני גר בארצות הברית, בעיר ניו יורק.

במקום שאני גר בו יש הרבה מסעדות כשרות ולשם אני הולך כשאני יוצא לאכול.

אבל, אני כרגע עובד בניו ג׳רזי כמהנדס, במקום שאין בו מסעדות כשרות. אני כל יום מביא אוכל כשר מהבית לארוחת צהריים, אבל לפעמים מגיעים קליינטים לעבודה ואני, במישהו שבודק את המוצרים שלהם, צריך לצאת איתם לארוחת צהריים.

אם אני לא אלך איתם, זה יראה ממש לא טוב וזה יפגע בכלכלה של החברה שאני עובד לה, וגרוע יותר, יגרום לפיטורי.

האם יש לי אפשרות לאכול במסעדות כאלו, אבל לאכול דברים "בטוחים" כמו דגים כשרים ומאכלים צמחוניים?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

כל מאכל מבושל אסור לאכול, גם אם כל רכיביו כשרים, בין משום איסור בישול גויים, ובין מחמת הבישול בכלים טרפים.

בנוסף אסור להשתמש בכלי המסעדה כלל, צלחות כוסות וסכו"ם, מפני שהם טרפים.

מעיקר הדין מותר לאכול בכלים חד פעמיים סלט ירקות חיים שאינו מכיל בצל, שום, לימון (מפני שהם נאסרים מהכלים שחתכו אותם בהם), ולא ירקות עלים, בצל ירוק, כרובית או ברוקולי (מחמת איסור חרקים).

אציין שיש מן הפוסקים הסוברים שלא נכון כלל לסעוד במקומות שאינם כשרים מחמת שהרואים אדם דתי שאוכל שם עלולים לחשוב שהמקום כשר, או לחלופין לחשוד בו שהוא אינו אוכל כשר. על כך עליך להתייעץ עם רבך.

בברכה

יצחק דביר