איחולי מוות למישהו

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/04/19 22:42 יח בניסן התשעט

שאלה

אני ואבא של הבת שלי במאבקים קשים מאןד כבר שנתיים וחצי...גיליתי שהסתבכתי עם אדם שאינו יציב נפשית וזו בלשון המעטה.. הוא ביצע כלפי וכלפיי משפחתי עבירות קשות וזה פשוט לא נגמר אבל לא זה נושא הסיפור. אני הולכת להגיד משהו הזוי ואולי לא נשמע אמין... ואני לא אדם דתי אבל פוקס זה לא ממש נשמע לי. ביום רביעי בבוקר אבא של ביתי רשם לי המון הודעות נאצה קללות ואיומים..שזה רגיל לגמרי...בכל השנתיים האחרונות..בין כל ההודעות כתב לי תזכרי טוב טוב את התאריך היום כי מהיום כל קרובייך יחלו במחלה קשה וימותו..לכך התפללתי כל הבוקר זכרי את התאריך. כמה שעות אחר כך דוד שלי חסר חמצן מתאשפז בבית חולים וכרגע מורדם ואנחנו צריכים לבןא להפרד ממנו... לא חשבתי על זה בכלל אבל הרגע נפל לי האסימון וששאלתי מתי התאשפז אמרו לי ברביעי בצהריים..נעתקה נשמתי. מה אני עושה??? לא רק שמאמלל את חיי..והרס לי אותם כליל... הייתי אצל רבנים...מתקשרות..עוסקות בתבלינים..התפללתי...קראתי ספרים.. מה לא...שום דבבר לא עזר... עכשיו זה משפיע על בני משפחתי גם

תשובה

שלום לך.

האדם נקרא מדבר בגלל כח הדיבור המייחד אותו משאר הברואים בעולם.

הפה הוא כח עצום כל של ברכה והקדוש ברוך הוא לימד אותנו שקודם כל מברכים ככה מצאנו בבריאת העולם כבר ברא את החי את האדם "ויברך אותם" ואת השבת.

בדקתי ומצאתי ששלושים ושתים פעם נזכרה מילה זו ויברך בכל התנ"ך ממש ל"ב של ברכות.

ואני נדהם לשמוע שאדם מעז לקלל אנשים ולברך אותם בברכות נאצה.

ראשית הנני מייעץ שתחליפי מספר טלפון שלא ישלח לך הודעות בכלל.

ואם הוא חייב לדעת מה המספר בגלל הודעות בענין הבת תחליפי לטלפון שאין בו אפשרות לקבל הודעות.

ההודעות הללו אינן בריאות לך בין אם הן הודעות קללות או נאצות או שאר דברים רעים.

תשתדלי לא להיות בקשר ישיר איתו ואם יש לך עורכת דין תבקשי שהיא תמצא את הדרך למנוע ממנו את האפשרות לשלוח לך הודעות כאלו.

תמשיכי להתפלל לבורא העולם שישמור עליכם ויציל אתכם מכל צרה וצוקה.

אם אתם בהליך בבית דין תספרי לדיינים מה האדם הזה שולח לך והם ימצאו את הדרך להשתיק את נאצותיו וקללותיו.

ויהי רצון שגם מה שכבר קלל יתהפך לטובה ולברכה אמן.