אולי אם אתחתן הכל יסתדר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/07/18 09:56 טו באב התשעח

שאלה

היי

קצת מביך אותי כל הנושא...

אני פונה אליכם כי אני לא יודעת למי לפנות בחיים האישיים שלי בלי שישפוט אותי..

אני מתמודדת עם קושי בהתמודדות עם היצר, ואני מרגישה שהדבר היחיד שיכול לעזור לי להתגבר זה שיהיה לי זוגיות, שלא יהיה לי את החוסר הזה (עם שמירת נגיעה כמובן! מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוונת..) ...

עכשיו אני אציין שהרגע סיימתי י"ב ועוד שנייה מתחילה שירות לאומי, ואני מרגישה כ"כ רע עם עצמי. איך אני הולכת להיות מחנכת בישראל כשאני כל כך מקולקלת מבפנים?

האם זה נראה לכם מופרך/ לא טוב/ לא בריא כרגע אם אתחיל לצאת בגילי בזמן השירות לאומי כדי להתגבר על הקושי? או ההפך בעצם ... מה אתם חושבים?

צריכה עצת מבוגר ...

תשובה

שלום לך יקרה,

אני רוצה להוריד בפניך את הכובע על הכנות בשאלה שלך.

שאלה שוודאי לא פשוטה לשאול ולהודות בפניה בינך לבין עצמך, קל וחומר בינך לביני, שאת לא מכירה אותי.

את שואלת שתי שאלות:

1. איך את הולכת להיות מחנכת כשאת מקולקלת מבפנים?

2. האם כדאי להתחיל לצאת לדייטים כדי להתגבר על קושי?

אז אענה לך על שתיהן עד כמה שאוכל וה' יהיה בעזרי:

1. איך את הולכת להיות מחנכת כשאת מקולקלת מבפנים?

קודם כל מי אמר שאת מקולקלת? את החלטת ככה. אבל אני יכולה לומר לך שמה את מתמודדת איתו היא התמודדות שיש לעוד הרבה בנות, התמודדות שמגיעה מתוך מקור טוב, רק שכרגע כוחות הטוב שיש בך, כוחות החיים (כי היצר הוא למעשה כוח החיים) לא מוצאים ביטוי בעולם זוגי ולכן הם מוצאים ביטוי בדרכים אחרות.

זה שיש עוד הרבה בנות שמתמודדות לא נותן לגיטימציה אלא אמור פשוט להרגיע אותך, את נורמלית והכל בסדר.

את בנאדם שמתמודד.

ויש המון התמודדויות בחיים וזו אחת מהן.

אז אחרי שהבנו שאת בנאדם, בואי נשאל את השאלה אחרת - איך את הולכת להיות מחנכת כשאת בנאדם?

בדיוק ככה. להיות מחנך זה לא אומר להיות מושלם, זה אומר להיות בנאדם. להיות נורמלי, לאהוב, לרצות לתת.

מצד שני, זה גם לא אומר שאת צריכה לשקוט ולא לעבוד על המידות.

בתור אחת שמציגה דוגמה אישית, ברור שאת צריכה להמשיך ולהתקדם בעבודת המידות ובעבודת ה' שלך.

אז איך מתקדמים?

עכשיו נעבור לשאלה השניה

2. האם כדאי להתחיל לצאת לדייטים כדי להתגבר על קושי?

בואי נדבר עכשיו על כל קושי, לאו דווקא ההתמודדות שלך.

האם מתחתנים כדי לפתור את הבעיות?

מה את חושבת?

נראה לי שהתשובה די ברורה.

חיים זוגיים הם חיים שדורשים הרבה עבודת המידות, מורכבות.

זו הפגישה שלך עם עצמך בלי מחסומים, דרך בן הזוג.

כך שזה ברור שזה לא פותר שום בעיה, להפך, זה יכול להחמיר בעיות מסוימות.

לפני שאת מתחילה לצאת צריך להיות ברור לך מי את ומה את. אישיות מגובשת עד כמה שאפשר.

אני מבינה את הרצון שלך בזוגיות כדי להתמודד אבל לצערי הרב זה עלול דווקא לגרום לעוד התמודדויות לא פשוטות בשלב זה.

אז מה עושים וכיצד מתמודדים?

הופכים את היצר - ליצירה.

השקיעי את זמנך בלימוד, בעשייה, בתחביבים שונים. הפני את האנרגיות למקומות טובים ובעיקר לבניין הנפש.

כל זה בע"ה יוביל אותך למחוזות טובים ובע"ה לבנייה של עצמך לקראת האחד שלך.

אז זהו, מקווה שעזרתי,

בהצלחה רבה בכל

בת-חן