אבא אלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/04/19 19:10 יט בניסן התשעט

שאלה

מותר לי להרביץ לאבא שלי כשהו מרביץ לי? הוא כל הזמן מרביץ לי ואמא שךי מסכנה כל הזמן מנסה להפריד... ועד לפני שנה שתקתי... למרות שגם לי יש חלק בריבים האלה הוא עדיין לא אמור להרים עלי יד ולתת לי מכות שאחר כך אני צריכה ללכת באמצע הקיץ עם שרוולים ארוכים כדי שלא יראו את הסימנים.. והוא כבר שבר לי פעמים את האצבע... מותר לי להרביץ לו במקרה כזה גם? להחזיר לו ולהגן על עצמי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הסיפור שאת מעלה כאב ופוגע בנפש כל אדם מוסרי.

א. תחילה יש לפנות לאנשי מקצוע המומחים בנושא זה (רבנים או רווחה, יועצים סוציאלים וכדו') שהם מתמחים ויודעים כיצד מטפלים בנושאים מורכבים כאלו. לכל בעיה יש אנשי מקצוע שיודעים כיצד לטפל, ועל כן יש לפנות או דרך בית ספר או בכל דרך אחרת, הטיפול חייב להיות מקצועי ולא מדעת האדם עצמו, על כל אם את רוצה לעזור למשפחה כולה, יש לפנות לאנשי מקצוע שאת יכולה לדבר עמם על הנושא.

ב. כל נער או נערה בגיל מעל בר מצוה אין רשות לאדם אחר להכותם ׁ(גם קודם לכן, אבל זה עניין אחר), הם ברי זכות עצמית ואסור לאדם לפגוע בהם (אפילו אבא או אמא, בעל או אישהׂ).

ג. אסור להרים יד על אבא ואמא, אבל אפשר להגן על עצמך שלא יתקיפו אותך.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

.