תפילה וברכות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/12/06 20:27 כו בכסלו התשסז

שאלה

1. מזמור לתודה אומרים בתפילה לפי האשכנזים בישיבה?

2. באיזה יד לקנח בשירותיים? באיזה אצבע אסור?

3. חליצת תפילין וטלית לאשכנזים ביד שמאל?

4.הנחתי תפילין, הלכתי לשירותים. לברך שוב ע"פ אשכנזים?

5.בבוקר נוטלים ליד המיטה, אח"כ הולכים לשירותים. מתי לברך על נטילת ידיים? אחרי השירותים?

6.אלוקי נשמה, טהורה היא... הבן איש חי כתב לומר בלי המילה "היא" כי בלי המילה היא זה שם הויה אדנות......

אז ללכת לפי הסידור או לפי מה שהוא כתב בהלכות ע"פ האריז"ל?

תשובה

שלום רב
אענה על השאלות בקצרה בעזרת ה'.
1. אינני יודע על מה מדובר, באיזה חלק בתפילה? במקום שעומדים ימשיך לעמוד, אך באמירה סתמית אפשר לשבת.
2. בשרותים מקנחים ביד שמאל, שיד ימין חשובה יותר, אך לא יקנח באצבע האמצעית שבה כורכים את הרצועה של התפילין.
3. חליצת תפילין אי אפשר ביד שמאל, שכן התפילין לרובם היא ביד שמאל, אלא חולץ ביד ימין אלא שבתפילין של ראש, כאשר חולץ יאחוז את הבית ביד שמאל, שבכך מראה שקשה לו להפרד מן התפילין.
4. לאחר שמורידים את התפילין גם אם הולכים לבית הכסא, צריך לברך שוב כשחוזרים להניחם.
5. אם כאשר קמים צריך לשרותים, ללכת ולאחר מכן לברך את שתי הברכות, אך אם לא צריך מיד יברך על נטילת ידים ולאחר שיצא מבית הכיסא יברך אשר יצר.
6. הדבר הטוב ביותר הוא להגיד לפי הסידור שאנו מתפללים, כל אחד לפי העדה שלו, והנוסח שלו. לכל שיטה יש דברים שאחרים יעדיפו אחרת, אך אין בכך איסור, ולכן עדיף שלא לשנות אלא להשאר בנוסח שאתה מתפלל.
בברכת כל טוב
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il