נרות שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 23/01/06 11:04 כג בטבת התשסו

שאלה

אמי מדליקה מספר רב של שנים שבעה נרות ביום שישי, בתחילת נישואיה היא הדליקה שניים, אחרי הלידה הראשונה הוסיפה נר ובשתי הלידות שאחרי כל פעם שתיים, כי היא שמעה שאסור מספר זוגי חוץ שניים. לא מזמן שמעתי שאסור להדליק כל ך הרבה, האם זה נכון? ההסבר שניתן לי שזה שורף את הנשמות??

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

מבחינת ההלכה חייבים בנר אחד
אך המנהג בכל קהילות ישראל להדליק שניים לפחות.

בהרבה קהילות נהגו להדליק לפי מספר הנפשות במשפחה -ואין בכך כל פסול.

לא שמעתי מעולם כי יש בעיה להדליק יותר נרות.
אדרבה,
עיקר מטרת הדלקת הנרות הוא שיהיה הרבה אור בבית בזמן סעודת ערב שבת ועל כן בוודאי שאין לפסול הדלקת יותר נרות.

על כן לעניות דעתי אין בעיה שאמך תמשיך להדליק את מספר הנרות שהדליקה לפי מנהגה.

הרבה אור!

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com