מסיבת פורים מטעם העבודה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 15/03/11 11:47 ט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

הנני חוזר בתשובה כבר מספר שנים, אני עובד בחברת הייטק שמרבית האנשים בחברה בה אני עובד אינם דתיים (מתוך 40-50 אנשים רק 4 דתים)

בקרוב מארגנים מטעם החברה מסיבת פורים שבה נדרשים האנשים להגיע מחופשים למסיבה.

אך לצערי המקום שהושכר אינו מקום

שומר כשרות מכיוון שהם פתוחים גם בשבתות.

(המקום לא יהיה פתוח לקהל הרחב והושכר רק לטובת האירוע של החברה)

הרבה מהחברים לעבודה ביקשו ממני להגיע לאירוע, כי ברצונם להיות בחברתי וגם אני הייתי מעוניין להיות בחברתם באירוע של שמחה, ואיני יודע כיצד לנהוג?

מהחברה נמסר לי שישנה אפשרות שיביאו קיטריינג כשר אבל לגבי המקום אין אפשרות לשנות כרגע.

אשמח לשמוע את תגובתך בעניין ולדעת מה כללי ההלכה לגבי מקרה מהסוג הזה?

האם יש פה איסור של מראית עין? או מכיוון שאנחנו באים מחופשים והאוכל יובא מקטריינג אז אין?

חשבתי אולי על צד של לארגן קריאת מגילה לפני תחילת המסיבה במקום ואז אולי יש צד של מצווה בדבר כי אלו אנשים שככל הנראה לא ילכו לקריאת מגילה?

בכל אופן אני אשמח לקבל תשובה בנושא

שיהיה לכם יום מקסים

שי

תשובה

שלום
זאת שאלה תרבותית רוחנית יותר מאשר הלכתית ומצד זה אם אכן תהייה קריאת מגילה רצינית ומכובדת יש בזה חשיבות אבל אם מדובר על "כסות עיניים" דהיינו קריאה פרטית בקצה האולם כאשר המוזיקה מפריעה לשמוע וכו' עדיף שלא ללכת שהרי זה כמושב לצים וייתכן והאווירה תהיה הפוכה מעניינו של פורים. דווקא אדם שעובד בחברה חילונית צריך לדאוג לעצמו לאלטרנטיבה תרבותית תורנית שממנה הוא יוכל לשאוב כוחות נפש להתמודדויות המורכבות שבחיי החול.

בהצלחה ופורים שמח
אייל משה