מפחיד: 170 תלמידות אולפנה נתקעו בשמורת טבע בכרמל

מתנדבי יחידת החילוץ המשטרתית גליל כרמל מבצעים חילוץ נרחב של כ-170 תלמידות אולפנת דרכי נעם שנתקעו באזור המפלים בנחל יגור שבשמורת הר הכרמל | מצבן של כל המטיילות טוב

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/11/22 21:18 ח בחשון התשפג

מפחיד: 170 תלמידות אולפנה נתקעו בשמורת טבע בכרמל
צילום: יחידת חילוץ גליל כרמל

מתנדבי יחידת החילוץ המשטרתית גליל כרמל ביצעו הערב (ד') חילוץ נרחב של כ-170 תלמידות אולפנת דרכי נועם בפתח תקווה, שנתקעו באזור המפלים בנחל יגור שבשמורת הר הכרמל. מהשטח עולה כי מצב כל המטיילות טוב.

בהודעה שנשלחה להורים נכתב כי "ברצוננו לעדכן אתכם כי המסלול התארך מעבר למצופה, בעקבות כך יצרנו קשר עם חדר מצב ויחידת חילוץ הגיעה לסייע לבנות לסיים את המסלול בבטחה. הצוות נמצא עם כל הבנות, כולן ברוך ה' במצב טוב". 

מטיילים בגולן

מטיילים בגולן צילום: Michael Giladi/Flash90

שבעה כללים חשובים לטיול מוצלח ובטוח בטבע

כאשר רבבות מטיילים מנצלים את מזג האוויר הנעים, כדי לטייל בשמורות הטבע והגנים הלאומים וגם ליהנות משלל פעילויות והדרכות המוצעות לקהל הרחב. יחד עם זאת כדי שהטיול ייזכר כחוויה חיובית וכדי שנחזור הביתה בשלום, רשות הטבע והגנים מציינת שבעה כללים חשובים לטיול מוצלח ובטוח בטבע.

1. הכנה מקדימה

חשוב ביותר לתכנן את המסלול מראש ולהיות בקיאים בפרטיו כגון אורכו, משך הטיול, דרגת קושי ולאיזה סוג מטיילים הוא מותאם, בין אם למשפחות וגיל ילדים מסוים ובין אם למטיילים מטיבי לכת. כמו כן חשוב להתעדכן במזג האוויר הצפוי ולהתאים את המסלול בהתאם. כך יש להימנע לדוגמא ממסלולי הליכה ארוכים במדבר בעומס חום קיצוני או הליכה בנחלים במזג אוויר הצופה שיטפונות באזורים מועדים לכך כמו נחלי הדרום והמזרח.

2. להישאר על המסלול

חשוב להצטייד במפת סימון שבילים מעודכנת, לקרוא את הנחיות השילוט המוצב בשטח בכניסה לשמורה ובתחילת המסלול ולהישמע להנחיות הפקחים בשטח. הקפידו על הליכה בשבילים המסומנים שתוכננו בקפידה ואל תתפתו לחרוג מהם גם אם נראה לכם שיש איזה מוקד עניין או נוף שכדאי לראות או לגלות. הדבר עלול לגרום לאיבוד הדרך, לפגיעה בטבע ולסיכון חייכם.

3. לטייל רק בשעות האור

הקפידו כי טיול ברגל יתחיל בשעות האור, כשעה לאחר הזריחה, ויסתיים טרם החשכה. ההליכה בשעות החשכה מסוכנת ואסורה בהחלט. ליתר בטחון קחו מרווחי בטיחות בלוחות הזמנים. אם איבדתם את דרככם והלילה קרב, עיצרו במקום וצרו קשר טלפוני לסיוע (מוקד 100).

בני נוער ממכינות קדם צבאיות לקחו חלק בחפירות.

. צילום: יניב ברמן, רשות העתיקות

4. הצטיידו בהתאם

קחו עמכם כמות מים מספקת בהתאם לאופי הטיול. לא פחות מליטר מים לאדם לכל שעת הליכה בהתאם למשך המסלול ומזג האוויר הצפוי. לצד זה היערכו עם ציוד מתאים : לבוש מתאים ונוח לטיולים, נעלי הליכה, קרם הגנה, כיסוי ראש וגם טלפון נייד עם סוללה טעונה.

5. עדכנו את מי שצריך בדבר הטיול

מומלץ לעדכן את הקרובים לכם בפרטי המסלול ולהשאיר הודעה בכתב באתרי הרשות או על חלון הרכב בה יפורטו פרטי המטייל, טלפון, המסלול המתוכנן, מספר משתתפים ולוח זמנים. הדבר קריטי ביותר במידה ותלכו לאיבוד או תתעכבו במסלול ושעת החשכה תתקרב.

6. שימרו על עצמכם אבל גם על הטבע

הטבע היפה של ישראל הוא של כולנו וחשוב לשמור עליו. הימנעו מלהשאיר לכלוך אחריכם וקחו עמכם שקית אשפה לאיסוף הפסולת במהלך המסלול. פסולת האדם, מעבר לכך שפוגעת בנוף ובצד האסתטי של הטבע, מסוכנת מאוד לבעלי החיים שעלולים להיחנק ממנה ומגבירה גם את הסכנה לשריפות. אל תתקרבו לחיות הבר, גם לא למטרת צילום, ואל תאכילו אותן. מגע זה גורם להסרת הפחד הטבעי של חיות הבר מבני אדם וכתוצאה מכך להתקרבותן לסביבות של בני אדם. קרבה שמסכנת את חיות הבר מובילה בין היתר לסכנת דריסה ותזונה משיירי אשפה שאינה עונה על דרישות התזונה שלהן ומסכנת גם אותנו: מגבירה את הקונפליקט, המטרדים והחיכוך עם בני האדם.

7. עצים למדורה לא מהשמורה 

בשמורת טבע ובגנים הלאומיים חל איסור על הבערת אש למעט במקומות בהם השילוט מתיר זאת, ורק במקומות או במתקנים המיועדים לכך. בתוך כך אסור להבעיר צמחייה מקומית: עצים, שיחים, ענפים וזרדים. צמחיה, גם אם יבשה, חיונית למערכת האקולוגית ולחיות הבר במגוון שימושים: מקור מסתור מטורפים, עמדת תצפית לציפורים, צל מהשמש, מזון ליונקים, בית גידול לחרקים ופטריות, חומר אורגני המזין ומייצב את הקרקע ועוד. אנא הצטיידו מראש בקרשים ובעצים למדורה אותם גם ניתן לרכוש בחנויות הנוחות בתחנות הדלק ובחניוני הלילה של רשות הטבע והגנים.