פחות משבוע לרפורמה: רוטמן הודיע לחברי הוועדה - זה מועד ההצבעות

לאחר שבקואליציה החליטו לפצל את הרפורמה במערכת המשפט, הערב מודיע יו"ר הוועדה לחברים, על שני תאריכים אפשריים לתחילת ההצבעות בכנסת | הרכב הוועדה לבחירת שופטים ופסילת חוקי יסוד יחוקקו בתחילה

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/02/23 21:59 טו בשבט התשפג

פחות משבוע לרפורמה: רוטמן הודיע לחברי הוועדה - זה מועד ההצבעות
לוין ורוטמן בוועדת חוקה | , צילום: Yonatan Sindel/Flash90

הרפורמה המשפטית יוצאת לדרך: לאחר שבועות של דיונים אינטנסיביים בנוגע לרפורמה במערכת המשפט אותה רוצה הקואליציה להעביר, נראה כי יש מועד לתחילת ההצבעות. הערב (ב') הודיע יו"ר וועדת חוקה בה נידונים חוקי הרפורמה, לחבריה כי התאריכים האפשריים להצבעה בקריאה ראשונה על החוקים הם יום רביעי הקרוב 8.2 או יום שני הבא 13.2.

צפו בהפרעה לדיוני הוועדה הבוקר:

את העדכון העביר רוטמן בעקבות פניותיהם של חברי הוועדה משה סעדה מהליכוד וגלעד קריב מהעבודה שדרשו לקבל את לוחות הזמנים לחקיקה. הנושאים שיגיעו לחקיקה הם הרכב הוועדה לבחירת שופטים ויכולתו של בג"צ לפסול חוקי יסוד. שאר נושאי הרפורמה ימשיכו להידיין בוועדה ויחוקקו בחלק השני של הרפורמה.

בחירת שופטים ופסילת חוקים תחילה

כפי שפורסם אמש, חבר הכנסת רוטמן מעוניין לפצל את הנושאים: השינויים בוועדה לבחירת השופטים וביטול חוקי יסוד על ידי בג"צ, משאר הרפורמה ולקדם אותם תחילה. שני הנושאים הללו נידונו בוועדה בתקופה האחרונה ועתידים להידיין גם בשבוע הקרוב, מה שמחזק את הדיווח לפיו בקואליציה ישנו רצון בפיצול הרפורמה. הדבר מגיע בניגוד לעמדה המקורית של הקואליציה, אז רצו לקדם את הרפורמה כמקשה אחת ולחוקק אותה יחד. 

הרצוג

הרצוג צילום: Yonatan Sindel/Flash90

יוזמת הנשיא להידברות בין הצדדים

כזכור, גם נשיא המדינה מנסה לקדם הידברות בין הצדדים ובשבוע שעבר פורסמה תוכניתו להידברות בין הצדדים, לאחר הפרסום יצאה הודעה רשמית מבית הנשיא בה נכתב: "נשיא המדינה פועל מזה שבועות ארוכים בניסיון למנוע משבר חוקתי היסטורי ולבלום את העמקת הפילוג בעם. בית הנשיא משמש כיום כמרכז שיח המצליח לשמר את אמון הצדדים כאכסניה מוגנת להידברות בתוככי המחלוקת תוך שמירה על דיסקרטיות המשתתפים". 

בראיון לרשת ב' הבוקר, התבטא יו"ר וועדת חוקה שמחה רוטמן בנושא בחירת השופטים והגיב: "אם ישראל תבחר שופטים כמו כל מדינה בעולם - איך זה יפגע בכלכלה, בזכויות אדם? מה החשש? שמעתי שאנחנו אוטוטו שוללים זכות בחירה מנשים. ומה יקרה אם ביהמ"ש ישלול את הזכות הזו? בואו נדון, אם אנחנו כ"כ אוהבים לדון בתרחישים היפותטיים".