סמוטריץ': מעריך את נפתלי אבל הוא רוצה "ללכת עם ולהרגיש בלי"

יו"ר מפלגת הציונות הדתית משיב לביקורת על הסרטון בו נאמר כי בנט וסער יחזירו את השמאל לשלטון, ומסביר כי לא מדובר בקמפיין שלילי, אלא ב"מחלוקת עניינית וקריטית לעתידה של מדינת ישראל, שלמעשה עליה מתנהלת מערכת הבחירות הזו"

אלעד הומינר אלעד הומינר, חדשות כיפה 16/03/21 09:02 ג בניסן התשפא

סמוטריץ': מעריך את נפתלי אבל הוא רוצה "ללכת עם ולהרגיש בלי"
צילום: Noam Rivkin Fenton/Flash90

יו"ר מפלגת הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ', השיב הבוקר (ג') בחשבון הפייסבוק שלו לביקורות שנשמעו על סרטון הבחירות שהפיקה המפלגה ופורסם אתמול, "סער ובנט מחזירים את השמאל לממשלה". סמוטריץ' כתב כי התקבלו פניות נגד הסרטון והקמפיין "הנגטיבי" אותו מנהלים כביכול בציונות הדתית, נגד סער ובנט, במקום להציג קמפיין חיובי.

מפלגת הציונות הדתית מפתיעה ומסמנת את יריביה הפוליטיים | צפו

"אנחנו לא תוקפים אף אחד וממש לא מנהלים קמפיין נגטיבי", כתב סמוטריץ'. "אני מעריך מאוד את נפתלי ומכבד אותו בכל ראיון או התייחסות אליו. אני לא תוקף אותו אישית, לא מכנה אותו בשמות גנאי חלילה, לא טוען שהוא שמאלן (כי הוא לא!), לא מכפיש ולא מוציא חלילה סרטונים אנונימיים".

"אני כן מנהל איתו מחלוקת עניינית ודמוקרטית לגיטימית שחשוב מאוד שתכירו היטב כשאתם הולכים אל הקלפי. יש לי ויכוח ענייני נוקב עם נפתלי על הממשלה שאנחנו צריכים לחתור להקים אחרי הבחירות לטובת מדינת ישראל וערכי הימין והציונות הדתית, ואני מנהל אותו בצורה עניינית ומכובדת. אם תרצו מחלוקת שהיא לשם שמים. אני באמת לא מבין את הדה-לגיטימציה שיש מי שמנסים לעשות לבירורי דעות ועמדות. זו מהותה של מערכת בחירות בדמוקרטיה. כל אחד מציג את מרכולתו, מחדד את ההבדלים בינו לבין אחרים, ומשכנע על בסיס זה מדוע נכון להצביע לו".

סמוטריץ' הזכיר כי בנט והוא לא נפרדנו סתם. "נפתלי ואני נפרדנו איש לדרכו ולמפלגתו בשל החתירה של נפתלי להחליף את נתניהו גם במחיר פספוס הזדמנות לממשלת ימין עם מפלגות המחנה הלאומי והקמת ממשלה עם השמאל".

יו"ר הציונות הדתית כתב כי סיבוב הפרסה של בנט בימים האחרונים, וחזרתו למחוזות הציונות הדתית והשיח הימני, הצליחו כנראה להשכיח ממצביעים רבים את החודשים בהם הצהיר על כוונתו לשים הכול בצד" ולהקים ממשלה שתתעסק רק בקורונה ובפרנסה. "האמירה הזו שלו לא נאמרה בחלל ריק אלא נועדה לייצר לגיטימציה לממשלה עם השמאל שבה לא ניתן יהיה לקדם את ערכי הימין והציונות הדתית. אני ראיתי בכך סכנה גדולה, ערכית ומעשית, למדינת ישראל וסירבתי לגרור להרפתקה הזו את הציונות הדתית".

"זו תהיה טעות קשה להצביע לבנט"

"אני מבין את הרצון של נפתלי לטשטש את המחלוקת הנוקבת הזו ולטעון שנפרדנו בשל ויכוח על מקומות. אני מבין את רצונו לפזר מסך עשן על תכניותיו ולאחוז את החבל בשתי קצותיו: לומר שהוא מחויב לקדם את ערכי הימין והציונות הדתית ולא להסביר איך מתיישבת הסתירה המובנית בין זה לבין ממשלה עם לפיד, מיכאלי וליברמן. לטעון שפניו להחלפת נתניהו מימין ולהקמת ממשלת ימין ולא להסביר איך בכוונתו לעשות את זה בלי 30 המנדטים של הליכוד. לזרות חול בעיניים באמצעות הבטחה לא לשבת תחת לפיד אלא רק "בממשלה עם לפיד" ולהבטיח "ממשלה עם רוב ימני" בלי להסביר שהמונח רוב לקוח מעולם של עבודת הכנסת, ושממשלה לא מתנהלת ברוב אלא בהסכמות על קווי יסוד, הסכמים קואליציוניים ומשמעת קואליציונית"

"אחיזת העיניים המטשטשת הזו", הסביר סמוטיריץ', "נועדה לאפשר לנפתלי ללכת עם ולהרגיש בלי, לקבל את קולות הימין ולהשתמש בהם כדי להקים ממשלה עם השמאל".

הליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר ונתניהו שמוביל אותה הוא היחיד שיכול להקים היום ממשלה. "כל עוד נפתלי לא מתחייב לחבור אחרי הבחירות למחנה הלאומי ולהקים ממשלת ימין עם הליכוד ונתניהו מי שמצביע לו צריך לדעת שהקול שלו יחזיר את השמאל לקדמת הבמה, לכל הפחות כשותף בכיר בממשלה עם השמאל. זו תהיה ממשלה רעה מאוד לעם ישראל, ולכן זו תהיה טעות קשה להצביע לבנט".

סמוטריץ' סיכם: "זה אינו קמפיין נגטיבי. זו מחלוקת עניינית וקריטית לעתידה של מדינת ישראל, שלמעשה עליה מתנהלת מערכת הבחירות הזו. חיוני לשים אותה על השולחן ולא לאפשר לטשטש אותה כדי שלא נצטער אחר כך הרבה שנים".