עצור נוסף בפרשת הצוללות: מנהל לשכת רה"מ לשעבר 

הוארך מעצרו של מנהל לשכת רה"מ לשעבר, דוד שרן, החשוד בלקיחת שוחד, במרמה והפרת אמונים. המשטרה חקרה את היועץ האסטרטגי נתי מור שמעצרו הוארך, ועוד ארבעה חשודים נוספים בפרשה. השופטת: "מדובר בחקירה מסועפת ומורכבת במיוחד"

חדשות כיפה מע 03/09/17 20:09 יב באלול התשעז

עצור נוסף בפרשת הצוללות: מנהל לשכת רה"מ לשעבר 
מיקי גנור, צילום: פלאש 90

 השופטת עינת רון קבעה בהחלטתה כי יש לאפשר את המשך החקירה ולא ניתן להסתפק במקרה של שרן בחלופת מעצר. "חקירתו של החשוד נערכת במסגרת חקירת פרשה נרחבת וגדולה המכונה תיק 3000. במסגרתה נחקרו ונחקרים אחרים. במהלך חקירה זו בוצעו על ידי המשטרה פעולות חקירה רבות מאוד. נאסף חומר חקירה בהיקף גדול מאוד. מדובר בחקירה מסועפת ומורכבת במיוחד", כתבה. "יחד עם זאת, חקירתו של חשוד זה מצויה בראשיתה ממש. אמנם בחומר הראיות שנאסף כבר יש כדי לענות על החשד הסביר הנדרש בשלב זה ואף למעלה מכך אך הדרך עוד ארוכה".
 
עוד כתבה השופטת: "המשטרה הציגה בפניי עשרות פעולות חקירה שכולן נחוצות להמשך החקירה ומרביתן הן כאלה הניתנות לשיבוש. אכן, כפי שציין בא כוחו של החשוד, יש מקום לשקול האם אין מקום לחלופת מעצר שתאיין את החשש מפני שיבושה של החקירה".
 
במשטרה אמרו כי 30 מתוך 33 פעולות החקירה ברות שיבוש.
עו"ד איתן מעוז, המייצג את שרן אמר בדיון: "דוד שרן עם רקע מרשים של עשייה ציבורית מ-1999. הנושאים שהוא נחקר לגביהם ישנים מאוד. אם הוא היה רוצה לשבש חקירה הוא כבר היה עושה את זה". 

דוד שרן, מנהל לשכת רה"מ לשעבר

דוד שרן, מנהל לשכת רה"מ לשעבר צילום: קובי גדעון פלאש 90

לחשוד אחר, היועץ האסטרטגי נתי מור, מייחסת המשטרה עבירות של תיווך בשוחד והעברת כסף לעובד ציבור. פרקליטו עו"ד אורי קינן אמר: "בשעה 6:30 בבוקר צוות בילוש עמד בסלון ביתו של החשוד. אני שואל את הקצין בטלפון אם יש לו צו חיפוש, והוא אומר לי שלא", אמר עו"ד קינן. "ביקשתי ממנו לצאת והוא יצא לחצר אבל לא עזב את האזור. הוא אמר לאשתו של הלקוח שלי - אם תזוזי אני עוצר אותך. כל זה לעיני שלושה ילדים". נציגת המשטרה טענה כי צו החיפוש שניתן היה שגוי ולכן הבלשים הקפיאו מצב בשטח כדי למנוע שיבוש. עוד הוסיפו כי מור ענה על כל השאלות אולם תשובותיו הן "שטויות במיץ עגבניות". 

עו"ד קינן אמר עוד: "ההתנהלות של המשטרה בתיק הזה מקוממת וצריכה להוביל את בית המשפט לחשוב האם יש מקום להורות על שחרור. מור ענה על כל השאלות. מר גנור שכר את שירותינו לצורך ביצוע עבודה אמיתית שארכה שישה שבועות. הוא אומר לא תיווכתי לשוחד, לא קיבלתי שוחד, לא קשרתי קשר לביצוע פשע. הוא לא יעז לשבש חקירה". על אף הדברים, הוארך מעצרו של מור בארבעה ימים.
 
צחי ליבר, שותפו של מור, חשוד אף הוא בתיווך לשוחד. "איזו מין עבירה זו תיווך לשוחד?", תמה עורך דינו, יאיר רגב. המשטרה: "הוא גם חשוד בשיבוש חקירה". הפרקליט השיב: "פגישתו עם גנור היא שיבוש חקירה? המשטרה: לא נשיב". בהמשך ניסה עו"ד רגב לתהות לאיזה פרשיות ליבר קשור, אך לא נענה. "חיפשתם בביתו ללא נוכחותו", הטיח בנציגי המשטרה, שהשיבו: "העדפנו להשקיע את שעות הלילה בחקירה. החיפוש בוצע בנוכחות תופס המקום. נתפסו זיכרון נייד, אייפד, חשבוניות, מסמכים, לקחנו בחקירה גם את הטלפון הנייד שלו".
רגב: "זאת אומרת שאין לו כרגע אפשרות לשנות מסמכים או חשבוניות".
המשטרה: "יש עוד עבירות ברות שיבוש".
 
לפי החשד שנחקר ביחידה הכלכלית (יאל"כ) בלהב 433 ולנוכח עדותו של עד המדינה, המתווך גנור, מערכת השוחד הייתה משומנת ונועדה להיות נסתרת. לפי העדות, כדי לזכות במכרזי הצוללות, הספינות ומפעל האמוניה, גנור חתם על הסכמים פיקטביים עם יועצים אסטרטגיים בסכומים של מאות אלפי שקלים, שזרמו לכיסו של שרן. במשטרה שוקלים להציע לשרן מעמד של עד מדינה תמורת שיתוף פעולה. גורמים במשטרה אמרו כי "הוא יודע הרבה על מה שהתרחש בתקופת עבודתו". במשטרה רואים בשרן, החשוד בקבלת שוחד, דמות מפתח שעשויה לפתוח בפניהם כיוונים חדשים בחקירת הפרשה.
 
גנור מסר לחוקריו עדות מפורטת על העבירות הפליליות שעבר במסגרת פרשת הצוללות ועסקאות נוספות שבהן תיווך מול מערכת הביטחון. תוכן העדויות אסור בפרסום, אך בכיר במשטרה אמר בחודש שעבר כי גנור סיפר לחוקרים גם הקלטות ומסרונים. "הוא מביא לנו חומרים מצוינים", הודו במשטרה.