היינו כחולמים על קו הסיום

לפני כשנה כשהחלו לחשוב במכללה האקדמית הרצוג על מיזם היינו כחולמים לא היה ברור עד כמה הוא יצליח, עד כמה יצליחו לחבר בין פרקי הנביאים, תקומת עם ישראל ותלמידי דור הסמארטפונים. סיום המיזם, שנחגג היום, הוכיח שהמיזם הצליח ובגדול

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/05/18 12:33 יז בסיון התשעח

היינו כחולמים על קו הסיום
צילום: יח"צ

מעל ל6,000 תלמידים בבתי ספר בכל רחבי הארץ סיימו בימים אלו לימוד של 170 פרקים מספר יהושע. מיזם "היינו כחולמים" שכולל לימוד יומי של פרקי הנביאים העוסקים בחזרה לארץ, נולד לרגל חגיגיות ה70 למדינה ופנה הן לתלמידי החמ"ד בחטיבות ובתיכונים והן ללימוד משפחתי. כשמידי שבוע מתקיימת הגרלה נושאת פרסים בין המשתתפים המתמידים.

המיזם כולו בנוי מכלים טכנולוגיים של המחר ועוסק בעבר הרחוק והקרוב של כולנו, כעם. מרגע שעלה רעיון המיזם, ד'ר אברהם ליפשיץ מנהל החמ"ד וצוותו והרב איתיאל בר לוי מנהל האגף לתרבות יהודית נכנסו בשותפות מלאה לפרויקט והיוו חלק משמעותי בהצלחתו. 

אברהם ליפשיץ ראש מנהל החמ"ד אמר: "הפרויקט המשותף של מכללת הרצוג ולב לדעת- מטעם החמ"ד, הוא בשורה גדולה ומרגשת. קרוב ל6,000 בני נוער למדו בזמנם הפנוי תנ"ך. חלק מתפיסת העולם הפדגוגית של החמ"ד המחנכת את ההורים והתלמידים ללמידה רלוונטית ומשמעותית, הנוגעת בזהותו ובאישיותו של התלמיד הגיעה לידי ביטוי במיזם 'היינו כחולמים'.

צילום: יח"צ

יונית סדן, מנהלת אתר התנ"ך ומנהלת פיתוח האינטרנט במכללת הרצוג מציינת: "הנתונים הראו שהתלמידים שהו באפליקציה כ 10 דקות ביום, זמן לא מבוטל, והתנסו במגוון הפעילויות וקטעי הלימוד שהוצעו מדי יום, דבר שהיה מעל הציפיות שהיו בתחילת הדרך". 

"המיזם מצטרף לשימוש המוגבר שנעשה במכללה בפדגוגיות מקוונות כמו לימוד משותף באתר התנ"ך עם תלמידים מעבר לים ובקורסים מקוונים לתלמידי המכללה" אומר רקטור המכללה ד'ר עזרא קהלני.

הסיום שנערך השבוע חיבר בין הנקודות המהוות את הסלוגן שליווה את המיזם- תנ"ך תש"ח תשע"ח.

צילום: יח"צ

הרב ד"ר שוקי רייס, סגן נשיא המכללה לפיתוח וראש החוג לתנ"ך במכללה, סיכם את האירוע ואת המיזם כולו בהתרגשות ואמר כי "אין מתאים כגוש עציון לסיום פרוייקט כזה. כמכללה שיושבת בהרי גוש עציון ושואבת חלק מהכוח שלה מהאירועים ההיסטוריים שהתרחשו כאן, היה לנו אך טבעי להביא את התלמידים לחזות בעינהם בהתגשמות פרקי הנבואה אותם למדו. " הוא הוסיף כי "מעבר לכך שמדובר במיזם מקסים, לראות את התלמידים מתחברים בכל רחבי הארץ בקלות ולומדים בהנאה, פתח לנו צוהר לאפשרויות רבות ונוספות של לימוד מקוון שעשוי לשנות את אופי הלמידה כפי שאנו מכירים היום"