טעים, בריא ומשביע: 10 מאכלים שאפשר להכין עם עדשים

כתומות, ירוקות או שחורות - עדשים הן קטניות נפלאות בכל הסוגים והצבעים. הן בריאות, הן משביעות והן יכולות לשדרג כל ארוחה. אספנו בשבילכם 10 מתכונים נפלאים עם עדשים, החל ממרק ועד לקציצות

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/05/23 12:35 י בסיון התשפג

טעים, בריא ומשביע: 10 מאכלים שאפשר להכין עם עדשים
צילום: shutterstock

הקטניות עדשים אולי מוכרות לכם מסיפור יעקב ועשיו, אך יש כמה דברים שאתם חייבים לדעת עליהן. העדשים עשירות מאוד בסיבים תזונתיים מסיסים, סוג של סיבים שמסייע להורדת כולסטרול וסוכר בדם. אותם סיבים מספקים גם תחושת שובע, ולכן תוספת של עדשים לכל מנה תהפוך אותה למשביעה הרבה יותר.

הסיבה שצמחונים וטבעונים צורכים הרבה עדשים היא שהן מכילות אחוזים גבוהים של חלבון ביחס לקטניות אחרות, ולכן מהוות מקור נהדר לחלבון. בטח כבר התחלתם להבין למה כדאי כל כך לצרוך עדשים, ואנחנו עזרנו לכם ואספנו 10 מתכונים נפלאים שתוכלו להכין עם הקטניות הכתומות, השחורות או הירוקות.

1. מרק עדשים

צילום: קופרבוש סטודיו

2. סלט עדשים חם

צילום: אפיק גבאי

3. טחינה עדשים על מצע סלט טרי

צילום: סיגל לנדהיים

4. לביבות עדשים וירק צמחוניות

צילום: מאסטר שף

5. המבורגר פורטובלו ועדשים

צילום: shutterstock

6. מרק עדשים חומות ובשר טחון

צילום: shutterstock

7. תבשיל עוף ועדשים בסגנון גלילי

צילום: יחצ

8. מג'דרה קינואה

צילום: shutterstock

9. נזיד עדשים בתוספת עגבניות

צילום: shutterstock

10. עדשים מתובלות חריפות

צילום: shutterstock