פצצת אנרגיה צהובה: 6 סיבות לאכול בננה

לא סתם נקראת הבננה פצצת אנרגיה צהובה. אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא מפרטת כל מה שצריך לדעת על הפרי הצהוב

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/08/22 16:34 כה באב התשפב

פצצת אנרגיה צהובה: 6 סיבות לאכול בננה
צילום: יחסי ציבור חלי ממן

בננה היא צמח טרופי ממשפחת המוזיים. היא מאוד מזינה, עשירה בוויטמינים ומינרלים והיא לא סתם נקראת פצצת אנרגיה צהובה. ב- 100 גרם של בננה יש 89 קלוריות וזהו פרי מצוין לאכילה, במיוחד לפני ובמהלך ביצוע של פעילות גופנית שכן היא מספקת אנרגיה זמינה ומתעכלת מהר. מי שעוקב אחר תחרויות טניס מבחין שהיא הבחירה המועדפת לאכילה בקרב טניסאי הצמרת כגון נובק ג'וקוביץ וחבריו.

היא אחד הפירות הראשונים שמתחילים לשלב בטעימות הראשונות של פירות לתינוקות. היא נוחה לנשיאה להרבה שעות מחוץ לבית, היא אינה זקוקה לשטיפה, אלא רק צריך לקלף אותה ולאכול והשימושים הקולינריים שלה רבים: ניתן לשלבה באפיה, בפנקייקים, בשייקים ובגלידות לאחר הקפאה. 

צילום: shutterstock

אם זה לא מספיק משכנע לשלב אותה בתזונה באופן קבוע אז בואו נכיר גם 6 יתרונות תזונתיים לשילוב בננות בתזונה:

1. מכילה סיבים תזונתיים – בננה מכילה כ- 10% סיבים תזונתיים מסך הצריכה היומית לאדם מבוגר. הסיבים התזונתיים עוזרים לתהליך עיכול תקין, תורמים לתחושת שובע ויכולים לשמור על רמות כולסטרול וסוכר תקינים בדם. הבננה מתאימה כמנת ביניים. מכיוון שהיא דלה בחלבון, תוספת של יוגורט בשילוב של מספר אגוזים או שקדים, זו ממש ארוחה נפלאה ומאוזנת.

2. שמירה על הלב - בבננה יש כמות גדולה מאוד של אשלגן (כ - 358 מ"ג בבננה ממוצעת). אשלגן הוא מינרל חיוני לבריאות הלב. יחד עם תכולה נמוכה מאוד של נתרן, יש להם תפקיד חשוב בשמירה על לחץ דם תקין ובמניעה של מחלות קרדיו וסקולריות.

3. משרה שינה טובה ושומרת על מצב רוח טוב – הבננה עשירה בחומצת אמינו טריפטופן. הטריפטופן הופך לנוירוטרסמיטור סרוטונין, ובשילוב עם ויטמין B6, תורם למצב רוח טוב ולשינה טובה.

4. הרפיית שרירים – בבננה ממוצעת כ- 30 מ"ג מגנזיום, החשוב להרפיית שרירים וגם לו תפקיד משמעותי בשמירה על הלב.

5. מכילה נוגדי חמצון – בבננה יש מספר רב של נוגדי חמצון, כמו למשל ויטמין C. אנטיאוקסידנטים אלה, עוזרים למנוע נזק חמצוני בתאי הגוף, הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים.

6. פתרון טוב למתוק – גם אתם בילדותכם שמעתם את המשפט "זה לא רקוב זה דבש"? בתהליך ההבשלה של הבננה, קליפת הבננה הופכת מירוקה, לצהובה ועד לחומה. עם התקדמות תהליך ההבשלה, העמילן הופך לפרוקטוז והבננה הופכת מתוקה יותר. אז נכון שהחום זה לא דבש, אלא פרוקטוז, אבל זה באמת יותר מתוק ויכול להוות פיתרון כשמתחשק משהו מתוק.

לסיכום, בננה היא פרי נהדר אשר לו יתרונות תזונתיים רבים. ניתן לשלבו בתפריט במגוון צורות, מרקמים ומאכלים. אז בפעם הבאה שאתם עוברים בסופר או אצל הירקן, הכניסו לעגלה אשכול בננות. אם הן ירוקות, ניתן לעטוף אותן בעיתון שיעזור בתהליך ההבשלה. אם הן כבר בשלות, ניתן להניח אותן ליד אבוקדו שיגרום לבננה להבשיל מהר יותר. ככה על הדרך, הרווחתם עוד מאכל לארוחת הערב. ואם הן מבשילות בקצב מהיר יותר ממה שאתם אוכלים, קלפו אותן והקפיאו בחתיכות. ככה תוכלו להפשירן בכל זמן שתרצו בננה ולא תהיה לכם בהישג יד.