בחג השבועות נהוג לאכול מאכלי חלב, הדבר מופיע כבר בספר המנהגים של המהר"ם מרוטנברג, "נהגו לאכול בו כל מיני מאכלים מתוקים כגון דבש וחלב משום (הנאמר בפסוק) "דבש וחלב תחת לשונך", ונדרש על מתן תורה". עם השנים התפתחו דרשות נוספות למנהג אכילת החלב בחג השבועות והדבר פשט אף למנהגי עדות ספרד.

בעמוד זה ריכזנו עבורכם מגוון רעיונות למתכונים לסעודת החג, החל מפשטידות וסלטים דרך ללזניות ותבשלי פסטה וכלה בקינוחים חלביים מגרים במיוחד. לצד המטעמים שתכינו לשולחן החג, אנו ממליצים לבחור גם דבר תורה העוסק במשמעותיות החג, כך שהאורחים יהנו הן בפן הגשמי והן בפן הרוחני. חג שמח.

לא מצאתם? חפשו מתכון