אורח חדש לסדר: דג הברמונדי

אם אתם מחפשים דג מעניין לליל הסדר, חפשו את דג הברמונדי. "עולה חדש" מאוסטרליה, שנקלט בהצלחה בבריכות הגידול של מעגן מיכאל וניר דוד ומשווק השנה לראשונה ברשתות הגדולות.

חדשות כיפה נעמי גוטקינד-גולן 29/03/18 11:38 יג בניסן התשעח

אורח חדש לסדר: דג הברמונדי
דג בורמנדי, צילום: יח"צ

אם אתם מתכננים את כל ארוחות החג וחושבים על דג הקרפיון שהפך כמעט למסורת פסח בהרבה מאוד בתים, יש לי הצעה חדשה: חפשו את דג הברמונדי, "עולה חדש" מאוסטרליה, שנקלט בהצלחה בבריכות הגידול של מעגן מיכאל וניר דוד, ומשווק השנה לראשונה ברשתות הגדולות כמו יינות ביתן, שופרסל וחנויות דגים. בניגוד לקרפיון, הוא דל בשומן, ובכל זאת עתיר באומגה 3, ובניגוד ללוקוס, ולמרות שהוא מכונה "הלוקוס האוסטרלי", הוא זול ממנו (כ-50 שקלים לקילו). יתרון נוסף של הברמונדי: הוא מתאים לכל צורות הכנת הדגים - מקציצות ועד סביצ'ה, מאפייה וטיגון ועד בישול.

מגדלים אותו בארץ משלב הרבייה והוא עומד בפיקוח וטרינרי, כשרות, האכלה במזון נקי ממתכות כבדות, ואריזה. אחת מצורות ההכנה החגיגיות לליל הסדר של הדג הזה היא לאפות אותו בשלמותו עם הרבה עשבי תיבול.

למתכון - היכנסו לקישור, בתיאבון!