הלכות יוםיום ושבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/01/24 08:34 יח בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב

רציתי להתחזק קצת יותר ולדעת אם הדרך שבה אני פועלת נכונה ומה אני יכולה לתקן

1.בקשר לשבת בערב אני לא הולכת לבית כנסת משתדלת להתפלל בבית, שאבא שלי מגיע אנחנו אומרים שלום עליכם קידוש אוכלים וברכת המזון

2. בבוקר רגיל במהלך השבוע, כשאני קמה אני אומרת "מודה אני" בדרך לשירותים אח"כ אני שוטפת ידיים בלי נטלה, שוטפת את הפנים, יוצאת אומרת על נטילת ידיים כי זה בקומה למעלה, (אני צריכה לרדת למטה ששם אין שירותים וליטול עם נטלה?)

יוצאת לקחת מברשת שיניים מהחדר שלי נכנסת שוב מצחצחת שיניים ולשירותים יוצאת מברכת אשר ישר תוך כדי הליכה,( צריך בישיבה או עמידה?).

ואח"כ מתי שאני מספיקה אני מתפללת שחרית.

3.כנ"ל לגבי שבת בבוקר רק שבשבת אני לא מתפללת שחרית בד"כ אלא רק מודה אני אשר ישר ועל נטילת ידיים, ואני מתפללת רק מנחה.

ואני קמה ב9 ושותה ואוכלת עוגה שמעתי שאסור לאכול לפני קידוש אבל הבעיה שאמא שלי כן רוצה שאטעם משהו, מה אפשר לעשות?

3.בשבת שאבא שלי חוזר עושים קידוש, המוציא ואוכלים. ואז עושים הפסקה אחרי הקידוש של שעה בערך בערך ב13 אוכלים ארוחה בשרית בלי המוציא או גפן ואחרי הארוחה עושים ברכת המזון.

4. אח"כ שאבא שלי חוזר ממנחה אנחנו עושים סעודה שלישית עם המוציא, הבנתי שאחרי ברכת המזון אסור יותר לשתות לאכול זה נכון ?

5. מה נהוג לאכול בסעודה רביעית והאם זה חובה ?

אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי לגבי כל סעיף אם יש משהו שצריך להוסיף או לשפר , סליחה אם השאלות ארוכות ותודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון ועל המגמה.

א. זו הדרך הנכונה לנהוג. יישר כוח.

ב. עדיף ליטול עם נטלה כדי לברך, גם אם הכיור בתוך השרותים, וזאת לאחר כיסוי השרותים.

ג. כנ״ל.

ד. ההפסקה הזו מחייבת ברכת המזון לאחר הקידוש.

ה. יש מנהגים שונים בסעודה רביעית, למן אלה שאוכלים סעודה של ממש, ועד אלה שאינם נוהגים דבר. כדאי לבחור את מה שנראה בעיניייך כמכבד את לווי המלכה.

כל טוב