מטרידים אותי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/19 10:56 א בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב,

יש לי משהו לספר..

בימים האחרונים אני מרגישה כאלו אני מתקרבת לקב"ה.. אבל.. אני מרגישה כאלו הוא יכול להיות..כועס עליי או.. לא רוצה אותי?

אני התחלתי לקרוא תפילת שחרית, קריאת שמע, סגולות שאפשר..

מנסה כמה שיותר להתקרב ולהשמר מדברים רעים אך.. אני לא מרגישה כאלו זה כך באמת

אני כבר בוכה יומיים ברציפות.. אני נהיית רגשית מיום ליום.. החרדה.. חרדה שמישהו צופה בי או.. רוצה להרוס לי את החיים (לא קשור לקב"ה חס וחלילה) המחשבה שאולי יש מישהו שרוצה ברעתי.. מפחידה אותי

אני מרגישה.. לא טוב בימים האחרונים..

אני מנסה להיות שמחה אבל אני מרגישה..ריקה.. מחשבות שבני אדם לא חושבים עליהן לרוב עולות לי לראש כמו בשורות רעות (מוות) ואני מפחדת שיקרה משהו למישהו.. אבל..קטונתי..מי אני בכלל..

יש לך עצה או פתרון לבעיה שלי?

וגם.. עוד משהו שמפחיד אותי.. הייתי בביתי לבד.. עליתי במדרגות ואז עמדתי באמצע המסדרון ושמעתי משהו מאוד מפחיד.. כאלו מישהו.. נושף לי באוזן בחוזקה ואין אף אחד איתי בבית או בקומה.. לבד לגמרי.. ושמעתי נשיפות.. אולי אתה יודע מה זה?

תודה שהקשבת.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית זה טוב מאוד שאת כותבת את הרגשות שלך ואת הפחדים שלך ככה את מוציאה את זה החוצה ולא נשארת עם הדאגה ועם הפחד בלב.

עצם הכתיבה היא הדרך לפתרון!!

הרגשות שאת מרגישה הם רגשות טבעיים וקיימים אצל כל אדם באשר הוא אדם : הדאגה הפחד הכעס הקנאה העצב והשנאה הם רגשות שמהווים שורש לכל מני רגשות קטנים יותר (ענפים).

ברגע שאת "מדברת" את הרגשות האלה אזי את מורידה את הנטל מעלייך והלב נעשה פחות כבד.

דוד המלך הורה לנו את הדרך הזו וגם הוא כתב את הרגשות שלו בתוך ספר תהילים.

לכן כדאי לך מאוד לקרוא פרקי תהילים לא רק שאת תמצאי בהם את עצמיך אלא בעיקר מפני שאת משתפת את יוצר האדם שברא אותך - ריבנו של עולם.

קריאת תהילים היא כמו מריחת שמן על הגוף ואז שום עין רעה או הרגשה רעה או פגע רע לא יכול לחדור פנימה מפני שהכל מחליק ולא נכנס ללב.

יש דרך נוספת להתמודד והיא התפילה הפשוטה בשפתך את. פשוט תדברי עם הקב"ה ותתפללי אליו ותבקשי ממנו כל מחוסרך. הוא שותף בכיר ביצירה שלך ובתור אבא שבשמיים הוא אוהב אותך ומחכה לתפילה שלך. (בגלל זה הקב"ה מביא על האדם יסוריים שהמטרה שלהם לגרום לאדם להתפלל..).

הרגשות החיוביים שהם שמחה ואהבה יוכלו להכנס לתוך רק אם תפני להם מקום.

כרגע הלב כולו מלא ברגשות שליליים שתופסים את כל התודעה ולכן אין מקום לדברים חיוביים להכנס.

הפעולה של סור מרע- ועשה טוב משמעותה קודם לנקות את הרע ולפנות ולסלק אותו ואז לךהכניס לשם שמחה זו הדרך של סור מרע ורק אח"כ עשה טוב.

וכמו הפעולה בגוף כך הפעולה בנפש על מנת לאכול ארוחה צריך קודם לפנות את הפסולת ולהתפנות.

כדאי לך גם לעסוק בספורט כי הספורט גורם להזעה וההזעה היא הנקיון של הדם והדם הוא הנפש כידוע.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.